Το Κίεβο «κατέστρεψε» αποθήκη με πυρομαχικά στο Τβερ της Ρωσίας - Δείτε βίντεο

Ουκρανικά drones τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη προκάλεσαν «εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη» και «κατέστρεψαν κυριολεκτικά» την αποθήκη 

Το Κίεβο «κατέστρεψε» αποθήκη με πυρομαχικά στο Τβερ της Ρωσίας - Δείτε βίντεο
1'

Η Ουκρανία επιτέθηκε με drones και «κατέστρεψε» αποθήκη με πυραύλους και πυρομαχικά στην περιφέρεια Τβερ της δυτικής Ρωσίας σύμφωνα με πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας ((SBU).

Ουκρανικά drones τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη προκάλεσαν «εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη» και «κατέστρεψαν κυριολεκτικά» αυτή την αποθήκη της Κεντρικής Διεύθυνσης Πυραύλων και Πυροβολικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην πόλη Τορόπετς.

«Η αποθήκη περιείχε πυραύλους για τα τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander, τα τακτικά πυραυλικά συστήματα Tochka-U, κατευθυνόμενες βόμβες και οβίδες του πυροβολικού», εξήγησε η πηγή.

Μετά την επίθεση ξέσπασε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε σε μια περιοχή πλάτους έξι χιλιομέτρων.

Οι τοπικές αρχές της Τβερ κάλεσαν τους κατοίκους κάποιων περιοχών της Τορόπετς να απομακρυνθούν από τις εστίες τους λόγω «πυρκαγιάς» που προκλήθηκε από επίθεση με drones.

Παράλληλα ο Ιγκόρ Ρουντένια κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι καίγεται.

Η SBU και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν «μεθοδικά να περιορίζουν τις πυραυλικές ικανότητες του εχθρού, τις οποίες χρησιμοποιεί για να καταστρέφει ουκρανικές πόλεις», κατέληξε η πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή