Κίνα: Άγνωστος τραυμάτισε με μαχαίρι 10χρονο μαθητή ιαπωνικού σχολείου

Κίνα: Ενας μικρός μαθητής τραυματίστηκε από την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι κοντά σε ιαπωνικό σχολείο της νότιας Κίνας 
AP
2'

Αγνωστος άνδρας μαχαίρωσε και τραυμάτισε σήμερα έναν μαθητή ιαπωνικού σχολείου στη νότια Κίνα, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στη δεύτερη τέτοια επίθεση που αφορά ιαπωνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

«Ενας 10χρονος μαθητής ιαπωνικού σχολείου στη Σενζέν τραυματίστηκε με μαχαίρι από έναν άνδρα περίπου 200 μέτρα από την πύλη του σχολείου», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιν Σιάν.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και ο δράστης συνελήφθη επί τόπου, πρόσθεσε ο ίδιος. Αστυνομική έκθεση από περιοχή της Σενζέν, όπου βρίσκεται το ιαπωνικό σχολείο, ανέφερε ότι η επίθεση με στόχο το παιδί σημειώθηκε περίπου στις 8 το πρωί τοπική ώρα. Ο ύποπτος είναι 44 ετών και το επίθετό του είναι Ζονγκ, σημειώνει η ίδια πηγή που δεν αναφέρει ωστόσο πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

Ούτε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ αλλά ούτε και η έκθεση της αστυνομίας αναφέρουν την εθνικότητα του παιδιού. «Η υπόθεση εξακολουθεί να ερευνάται. Η Κίνα θα συνεχίσει να λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία όλων των ξένων πολιτών στη χώρα», σημείωσε ο Λιν.

Το περιστατικό αυτό ακολουθεί ένα παρόμοιο που σημειώθηκε τον Ιούνιο όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε λεωφορείο το οποίο χρησιμοποιούσε ιαπωνικό σχολείο στην πόλη της ανατολικής Κίνας, την Σουζού, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Κινέζου υπήκοου, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει με το σώμα του από τον δράστη μια Γιαπωνέζα μητέρα και το παιδί της.

Σήμερα είναι η 93η επέτειος από το αποκαλούμενο Περιστατικό του Μούκντεν που ενορχήστρωσε ο ιαπωνικός στρατός και προκάλεσε την εισβολή της Ιαπωνίας στη γείτονά της. Ιστορικοί εκτιμούν ότι περί τα 14 εκατομμύρια Κινέζοι έχασαν τη ζωή τους και άλλα 100 εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες κατά τον πόλεμο που ακολούθησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ