Ντομινίκ Πελικό: «Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι» - Επιμένει ότι δεν βίασε ποτέ την κόρη του

Σοκάρει η κατάθεση του Ντομινίκ Πελικό που κατηγορείται για τους μαζικούς βιασμούς της συζύγου του στο σπίτι τους στη Γαλλία 

Ντομινίκ Πελικό: «Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι» - Επιμένει ότι δεν βίασε ποτέ την κόρη του
4'

«Είμαι βιαστής, όπως όλοι σε αυτό το δωμάτιο», ήταν η φράση που είπε ο Ντομινίκ Πελικό την Τρίτη μέσα στη δικαστική αίθουσα αποδεχόμενος τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, για τους κατά συρροή βιασμούς της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό, την οποία επί μία δεκαετία νάρκωνε και καλούσε δεκάδες αγνώστους μέσα στο σπιτί τους για να ασελγήσουν επάνω της.

Ο 71χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε για πρώτη φορά μετά από πολυήμερη ασθένεια και αναφερόμενος στους 50 συγκατηγορούμενούς του, ηλικίας από 26 έως 74 ετών είπε ότι «όλοι γνώριζαν» για ποιο λόγο τους καλούσε στο σπίτι του.

«Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα», δήλωσε ο Πελικό και μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη λέγοντας: «Λέω στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου, στα εγγόνια μου … μετανιώνω για ό,τι έκανα και ζητώ συγχώρεση, ακόμη και αν είναι ασυγχώρητο». ενώ για την επί 50 έτη σύζυγό του Ζιζέλ είπε: «Δεν της άξιζε αυτό».

Ζήτησε δε συγγνώμη και από τη σύζυγο ενός άλλους άνδρα την οποία και φέρεται επίσης να βίασε στο σπίτι της και ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο Πελικό μέσω ιδιωτικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο έλεγε ξεκάθαρα στους άνδρες με τους οποίους επικοινωνούσε τι ήθελε. «Ψάχνω κάποιον να κακοποιήσει τη γυναίκα μου στον ύπνο». «Είσαι σαν εμένα, σου αρέσει ο βιασμός».

«Είχα έναν εθισμό, είχα ανάγκες. Έβαζα τα πάντα σε κίνδυνο χωρίς να σκέφτομαι. Ήμουν εγωιστής και ντρέπομαι», δήλωσε.

«Σερβιριστείτε μόνοι σας»

Ο 71χρονος είχε πει στους ανακριτές ότι όταν η Ζιζέλ Πελικό ήταν ναρκωμένη θα ήταν αναίσθητη για περίπου επτά ώρες και ο ίδιος έλεγε στους άνδρες που είχε καλέσει σπίτι τους: «Σερβιριστείτε μόνοι σας», ενω είχε και συγκεκριμένους κανόνες. Οι άνδρες γδύνονταν στην κουζινα, δεν έπρεπε να καπνίσουν ούτε να φορούν άρωμα και μάλιστα έπρεπε να ζεσταίνουν τα χέρια τους πριν ακουμπήσουν το θύμα, για να μην την ξυπνήσουν. Όλοι ήταν ενήμεροι ότι τους βιντεοσκοπούσε, καθώς το τρίποδο και η κάμερα ήταν σε εμφανή θέση μέσα στο δωμάτιο. Μάλιστα καθώς μιλούσε στο δικαστήριο κάποιοι από τους κατηγορούμενους χασκογελούσαν ή κουνούσαν το κεφάλι τους.

Αποκάλεσε τους βιασμούς της γυναίκας του εθισμό. «Είχα έναν εθισμό, είχα ανάγκες. Έβαζα τα πάντα σε κίνδυνο χωρίς να σκέφτομαι. Ήμουν εγωιστής και ντρέπομαι». Συμφώνησε δε με τον δικαστή ότι η κακοποίηση της συζύγου του ήταν ένα «αναπόσπαστο» κομμάτι της ζωής του, ενώ επανειλημμένα είπε στο δικαστήριο ότι «Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι».

Επικαλέστηκε την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη όταν ήταν παιδί, για τις πράξεις του ως ενήλικας, με τον δικαστή να κάνει λόγο για έναν βίαιο πατέρα αλλά και οικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση και οικογενειακά μυστικά.

Από την προανάκριση ο Πελικό είχε καταθέσει ότι όταν ήταν εννέα ετών βιάστηκε από νοσηλευτή, ενώ στα 14 του έτη ως μαθητευόμενος σε εργοτάξιο έγινε μάρτυρας σε έναν ομαδικό βιασμό μίας γυναίκας, που περιέγραψε ως ανάπηρη και ο ίδιος αναγκάστηκε να συμμετάσχει. «Ήταν πολύ βαρύ για να το αντέξω», είπε στο δικαστήριο.

«Λες ψέματα»

Η κόρη του Καρολίν Νταριάν δεν άντεξε και ξέσπασε φωνάζοντας «Λες ψέματα, λες ψέματα», ενώ ο άντρας ανακρίθηκε και για τις φωτογραφίες της ημίγυμνης κόρης του που βρέθηκαν στην κατοχη του.

«Καρολίν, ποτέ δεν σε νάρκωσα, ποτέ δεν σε βίασα», επέμεινε ο Ντομινίκ Πελικό, ανακρινόμενος για τις δύο φωτογραφίες της Καρολίν που βρέθηκαν στον υπολογιστή του, στις οποίες φορούσε μόνο ενα εσώρουχο και ένα μπλουζάκι ενώ ήταν ξαπλωμένη στο πλάι.

Αρχικά είπε ότι δεν ήταν σίγουρος πως επρόκειτο για την κόρη του και συνέχισε λέγοντας ότι δεν τράβηξε εκείνος τις φωτογραφίες, όμως σε ερώτηση για το ποιος το έκανε, ο Πελικό δεν απάντησε.

Τότε η δικηγόρος της Καρολίν του είπε: «Δεν μπορείτει να συμπεριφερθείτε σαν άντρας;» απαιτώντας από εκείνον εξηγήσεις, ενώ και η ίδια η δικηγόρος του προσπάθησε να τον κάνει να παραδεχθεί ότι εκείνος τράβηξε τις φωτογραφίες, λέγοντάς του, κοιτάζοντάς τον στα μάτια: «Το να το παραδεχτείς δεν θα αλλάξει τίποτα από όσα μας αφορούν σήμερα». με εκείνον να σιωπά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή