Τρομαγμένη φώκια βρέθηκε καταλάθος στο στόμα μιας φάλαινας - Ευτυχώς δεν ήταν στο μενού της

«Τότε ήταν που είδαμε τη φώκια. Ήταν μια αστεία, αστεία στιγμή για όλους. Εννοώ, μάλλον δεν ήταν και τόσο αστεία για τη φώκια» δήλωσε ο καπετάνιος Tyler McKeen
Brooke Casanova/Blue Kingdom Whale and Wildlife Tours μέσω AP
2'

Ευτυχώς που οι φώκιες δεν βρίσκονται στο μενού μιας μεγάπτερης φάλαινας.

Η φωτογραφία ενός φυσιολάτρη που παρακολουθεί φάλαινες απαθανάτισε μια φαινομενικά σαστισμένη φώκια στο στόμα μιας μεγάπτερης φάλαινας, αφού το γιγάντιο θαλάσσιο θηλαστικό την καταβρόχθισε κατά λάθος την περασμένη Πέμπτη στα νερά έξω από το Anacortes της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Asoociated Press, το «μπέρδεμα» ξεκίνησε ενώ το σκάφος Blue Kingdom Whale and Wildlife Tours εντόπισε πουλιά να πετούν πάνω από ένα κοπάδι ψαριών και μια μεγάπτερη φάλαινα να κολυμπάει προς το μέρος του, δήλωσε ο καπετάνιος Tyler McKeen. Είπε ότι η φάλαινα χρησιμοποίησε στη συνέχεια την τεχνική του lunging feeding, κατά την οποία η φάλαινα ανοίγει διάπλατα το στόμα της και απορροφά μικρά ψάρια και νερό. Αντί όμως να παραμείνει στη συνέχεια κάτω από το νερό για να φιλτράρει μέσω των σαλπίγγων της, βγήκε στην επιφάνεια ξανά και άρχισε να ανοίγει και να κλείνει το στόμα της.

Αφού η φάλαινα επέστρεψε κάτω από το νερό, φωτογραφίες και βίντεο ελέγχθηκαν από παρατηρητές φαλαινών.

«Χρειάστηκαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξουν όλοι τις κάμερες για να δουν τις φωτογραφίες και να κάνουν ζουμ», δήλωσε ο McKeen. «Τότε ήταν που είδαμε τη φώκια. Ήταν μια αστεία, αστεία στιγμή για όλους. Εννοώ, μάλλον δεν ήταν και τόσο αστεία για τη φώκια».

Μια φωτογραφία της Brooke Casanova δείχνει τη φώκια, η οποία πιθανότατα κυνηγούσε επίσης τα ψάρια, να βγαίνει από τον πυθμένα του στόματος της φάλαινας. Ο McKeen κατέγραψε ένα βίντεο με το κινητό του, στο οποίο φαίνεται η φώκια να ξεβράζεται από το στόμα της φάλαινας.

«Υποθέτω ότι αυτή η κατάσταση πιθανώς να συμβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι επειδή υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που τρώνε και αυτά ψάρια», δήλωσε ο McKeen.

Οι μεγάπτερες φάλαινες επισκέπτονται τη Θάλασσα Salish, τα εσωτερικά ύδατα μεταξύ της Βρετανικής Κολομβίας και της πολιτείας της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια των μεταναστεύσεών τους.

Οι ίδιες κυνηγήθηκαν μέχρι τοπικής εξαφάνισης σε αυτά τα νερά, αλλά τα τελευταία 25 χρόνια, ο αριθμός τους έχει ανακάμψει και τώρα τις βλέπουμε συχνά σε περιηγήσεις για παρατήρηση φαλαινών, δήλωσε ο McKeen.

Πρόσθεσε ότι η φάλαινα που κατά λάθος κατάπιε τη φώκια είναι γνωστή ως η «Zillion».