ΗΠΑ: Σε κόκκινο συναγερμό οι Μυστικές Υπηρεσίες για την αποψινή εμφάνιση Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ

O πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας δύο φορές 

ΗΠΑ: Σε κόκκινο συναγερμό οι Μυστικές Υπηρεσίες  για την αποψινή εμφάνιση Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ
Associated Press
2'

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της αποψινής προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, μετά τις αναφορές ότι εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στον χώρο.

Οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή καθώς ο υποψήφιος πρόεδρος έχει γίνει ήδη δύο φορές στόχος δολοφονικής απόπειρας.

Την Τρίτη, μια ανάρτηση στο X από έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο ανέφερε ότι αξιωματούχοι βρήκαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Nassau Coliseum όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωησ.

Η ανάρτηση προκάλεσε νέους φόβους καθώς είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τις δύο επιθέσεις εναντίον του Τραμπ.

Ωστόσο, αργότερα αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχε απειλή για την ασφάλεια και η αστυνομική παρουσία προήλθε από μία εκπαίδευση ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας, σύμφωνα με το Fox News.

Η αμερικανική Sun επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Nassau και ένας εκπρόσωπος είπε ότι κλήθηκαν στην περιοχή γύρω από το Κολοσσαίο.

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε.

Η αυξημένη επιφυλακή και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας κρίθηκαν επιβεβλημένα καθώς πλήθη υποστηρικτών του Τραμπ συγκεντρώθηκαν ήδη από την Τρίτη για να υποδεχθούν τον υποψήφιο πρόεδρο.

Ο Τραμπ απέφυγε μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα την Κυριακή.

Ο Ράιαν Ρουθ, ο άνδρας που συνελήφθη, ήταν οπλισμένος με ένα AK-47 και παραφυλούσε στο γήπεδο γκολφ όπου έπαιζε ο Τραμπ.

Και αυτό ήρθε σχεδόν δύο μήνες αφφότου ο Τραμπ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν διαταραγμένο επίδοξο δολοφόνο σε μια υπαίθρια συγκέντρωση στις 13 Ιουλίου.

Η σφαίρα χτύπησε το αυτί του πρώην προέδρου και ο σκοπευτής Μάιου Κρουκς πυροβολήθηκε από την ασφάλεια του Τραμπ και σκοτώθηκε επί τόπου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή