Γερμανία: Μην ζητάτε εισιτήρια στο τρένο από μετανάστες που φαίνονται επικίνδυνοι

Η απόφαση ελήφθη λόγω των φόβων για επιθέσεις κατά ελεγκτών από άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Γερμανία: Μην ζητάτε εισιτήρια στο τρένο από μετανάστες που φαίνονται επικίνδυνοι
Φώτο Αρχείου: AP
1'

Σε μια εξέλιξη που αποδεικνύει το βαθύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γερμανία στο μέτωπο του μεταναστευτικού, το προσωπικό των σιδηροδρόμων στη Θουριγγία ενημερώθηκε από την εταιρεία ότι ο έλεγχος των εισιτηρίων πρέπει να είναι πλέον «διακριτικός».

Δηλαδή, οι ελεγκτές τρένων θα έχουν τη δυνατότητα - πλέον και με επίσημες οδηγίες - να μην ελέγχουν τα εισιτήρια των επιβατών που φαίνονται αλλοδαποί, λόγω των φόβων για πιθανές επιθέσεις.

Όπως είχε μάλιστα προ μηνών καταγγείλει σε συνέντευξή της η Steffi Recknagel, επικεφαλής της Ένωσης Σιδηροδρόμων και Μεταφορών (EVG) στη Θουριγγία οι γυναίκες ελεγκτές αντιμετωπίζουν δυσανάλογα προβλήματα.

Απαριθμώντας προηγούμενα περιστατικά, το συμβούλιο εργαζομένων του σιδηροδρόμου της Νότιας Θουριγγίας προειδοποίησε για «άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο».

Η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn περιέγραψε το μέτρο ως «αποκλιμάκωση» στην εφημερίδα Thüringer Allgemeine. Οι επικριτές της βέβαια ισχυρίζονται ότι αυτή η προσέγγιση για την αποφυγή συγκρούσεων στην πραγματικότητα αποποινικοποιεί την παράνομη είσοδο και δημιουργεί ένα σύστημα δύο ταχυτήτων μεταξύ διαφορετικών τύπων επιβατών, με βάση την εμφάνισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Σιδηρόδρομος της Νότιας Θουριγγίας» έχει ζητήσει οι αιτώντες άσυλο να εκπαιδεύονται στη σωστή συμπεριφορά των επιβατών τραίνου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή