Λίβανος: Εννέα νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις

Δραματικές οι εξελίξεις στον Λίβανο - Για δεύτερη ημέρα συσκεύες επικοινωνίας εκρήγνυνται ταυτόχρονα σκορπώντας τον θάνατο

Λίβανος: Εννέα νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις
AP
1'

Στους εννέα ανέρχονται οι νεκροί, και σε και περίπου 300 τραυματίες σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας - από ένα νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας, την επομένη μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης με εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ.

Το σημερινό αιματηρό συμβάν - σύμφωνα μέχρι στιγμής με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - έρχεται από ένα κύμα εκρήξεων ασύρματων πομποδεκτών (γουόκι-τόκι), που έφεραν μέλη του λιβανέζικου σιιτικού ένοπλου κινήματος.

Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση η Χεζμπολάχ την επέδωσε στο Ισραήλ, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο ούτε για τη χθεσινή, ούτε για τη σημερινή επίθεση.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι πολλοί από τους τραυματίες τραυματίστηκαν στο στομάχι και στα χέρια.

Οι ασύρματοι πομποδεκτές εξερράγησαν την ίδια ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα από την έκρηξη βομβητών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο λιβανέζικο ισλαμικό κίνημα και διασώστες.

Χθες Τρίτη, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.800 τραυματίστηκαν σε ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον νέο κύκλο εκρήξεων δημοσιεύονται τα τελευταία λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Σε ένα άλλο βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης κινητού στην Βηρυτό.

Πηγές ασφαλείας του Λιβάνου αναφέρουν ότι τα οι φορητές συσκευές που εξερράγησαν σήμερα το απόγευμα αγοράστηκαν από την Χεζμπολάχ πριν από περίπου πέντε μήνες την ίδια στιγμή με τους χιλιάδες βομβητές που εξερράγησαν χθες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή