Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ - Ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Χεζμπολάχ στο μπαράζ των επίθεσεων

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ - Ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές
2'

Οι επιθέσεις του Ισραήλ την Τρίτη και την Τετάρτη, σηματοδοτούν την κήρυξη πολέμου στον Λίβανο, δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Νασράλα κατά τη διάρκεια του πρώτου διαγγέλματός του, μετά το αιματοκύλισμα σε Λίβανο και Συρία. Παρδέχθηκε ωστόσο ότι ήταν μεγάλο πλήγμα για την οργάνωση, αλλά δεσμεύθηκε να βγει η Χεζμπολάχ δυνατότερη από αυτή τη δοκιμασία όπως την χαρακτήρισε.

Χωρίζοντας την ομιλία του σε τρία τμήματα, στο πρώτο κομμάτι τους διαγγέλματός του απήυθυνε ευχαριστίες προς τους γιατρούς, του πολίτες και τις αραβικές χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν για την περίθαλψη των τραυματιών.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις δύο επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, σημειώνοντας πως «ο ισραηλινός εχθρός ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές». Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ήθελε να σκοτώσει 5.000 ανθρώπους σε 2 λεπτά. Εκανε λόγο για γενοκτονία και σφαγή.

Παραδέχθηκε πως επρόκειτο για μεγάλο πλήγμα. Κατηγόρησε πώς εκτός από το Ισραήλ, ευθύνη έχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. "Ηταν μια κίνηση πολέμου κατά των ανθρώπων του Λιβάνου."Ήταν δύσκολες και αιματηρές η Τρίτη και η Τετάρτη για εμάς, αλλά θα ανταπεξέλθουμε από τη δοκιμασία.

Ήταν μεγάλο το χτύπημα, αλλά δεν θα πέσουμε θα βγούμε δυνατότεροι.

Ανακοίνωσε ότι έχουν δημιουργηθεί επιτροπές έρευνας για να μελετήσουν πώς έγιναν οι εκρήξεις και ότι θα περιμένει μέχρι να δει τις εκτιμήσεις αυτών των ερευνών.

Υποστήριξε πως στόχος των επιθέσεων ήταν να πληγούν οι υποδομές της οργάνωσης και να υπονομευτεί η ηγεσία της.

Ωστόσο όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, καθώς οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ δεν έφεραν το μοντέλο των τηλεειδοποιητών που εξερράγη.

«Η υποδομή μας δεν έχει κλονιστεί», λέει, προσθέτοντας ότι αντίθετα είναι «στιβαρή, ισχυρή, συνεκτική και δεν μπορεί να κλονιστεί από μια τέτοια επίθεση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή