Στέλνουν και το αεροπλανοφόρο Harry Truman στην Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Θα μεταφερθούν και στρατεύματα

Τις ανακοινώσεις έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τον αριθμό των χερσαίων δυνάμεων που θα σταλούν. 

Στέλνουν και το αεροπλανοφόρο Harry Truman στην Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Θα μεταφερθούν και στρατεύματα
AP
2'

Οι ΗΠΑ στέλνουν έναν αριθμό πρόσθετων στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή ως απάντηση στην απότομη αύξηση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο τη Δευτέρα.

Ο υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, δεν ξεκαθάρισε πόσες περισσότερες δυνάμεις θα αναπτυχθούν ή τι θα τους ανατεθεί να κάνουν. Οι ΗΠΑ έχουν τώρα περίπου 40.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, δύο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού και ένα καταδρομικό απέπλευσαν από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια, με προορισμό την περιοχή δράσης του έκτου στόλου σε τακτική προγραμματισμένη αποστολή.

Η αναχώρηση των πλοίων ανοίγει το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τόσο το Τρούμαν όσο και το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, το οποίο βρίσκεται στον Αραβικό Κόλπο, στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο Τρούμαν θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και να φτάσει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Υπό το πρίσμα της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή... στέλνουμε έναν μικρό αριθμό πρόσθετου αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας που βρίσκονται ήδη στην περιοχή», δήλωσε ο Ράιντερ. «Αλλά για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, δεν πρόκειται να σχολιάσω ή να δώσω λεπτομέρειες».

Pentagon Ryder

Ο ίδιος αξιωματούχος δεν θέλησε να πει αν οι πρόσθετες δυνάμεις θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την εκκένωση των Αμερικανών πολιτών, αν χρειαστεί.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένεται σύντομα μια απόφαση, ενδεχομένως αυτή την εβδομάδα, σχετικά με το αν το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln θα παραμείνει στη Μέση Ανατολή ή θα συνεχίσει στην Ασία-Ειρηνικό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή