Συμβούλιο Ασφάλειας ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ρόμπερτ Γουντ.

Συμβούλιο Ασφάλειας ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή
AP Photo
1'

«Εργαζόμαστε μαζί με άλλες χώρες πάνω σε μια πρόταση που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και θα επιτρέψει να διεξαχούν συνομιλίες για διπλωματική λύση» στον Λίβανο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ρόμπερτ Γουντ κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση.

«Παροτρύνουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφέρει την υποστήριξή του σε αυτή τη διπλωματική προσπάθεια τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής Γουντ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της Ουάσιγκτον για «τις πληροφορίες πως εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο», επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την αμερικανική θέση ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα έναντι των επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

Έκρινε ότι η απόφαση 1701 του ΣΑ αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τον διαρκή τερματισμό αυτού του κύκλου κλιμάκωσης και την επιστροφή των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στις δυο πλευρές των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή