Η Mελάνια Τραμπ κάνει δυναμικό comeback: Η σπάνια συνέντευξη και τα απομνημονεύματά της

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ έδωσε μία σπάνια συνέντευξη στο Fox news, ενώ προωθεί το νέο της βιβλίο που θα κυκλοφορήσει πριν απο τις προεδρικές εκλογές

Η Mελάνια Τραμπ κάνει δυναμικό comeback: Η σπάνια συνέντευξη και τα απομνημονεύματά της
Αρχείου - AP
6'

Η Μελάνια Τραμπ αποκάλεσε «θαύμα» την επιβίωση του συζύγου της από δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, ενώ εξέφρασε την οργή της για την επιδρομή του FBI στο σπίτι της στη Φλόριντα. Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είπε στη συμπαρουσιάστρια του «Fox & Friends» Έινσλι Έρχαρντ ότι προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί όταν είδε τον σύζυγό της, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, «στο πάτωμα» στην προεκλογική συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, όταν έγινε στόχος επίδοξου δολοφόνου.

«Έτρεξα στην τηλεόραση και γύρισα πίσω το πλάνο και το παρακολούθησα», είπε η Μελάνια για τις άμεσες ενέργειές της όταν ο υπεύθυνος προσωπικού της είπε ότι ο σύζυγός της ήταν καλά, αλλά ότι σημειώθηκε πυροβολισμός στη συγκέντρωσή του. «Δεν το είδα πραγματικά ζωντανά, αλλά ίσως, τρία λεπτά, λίγα λεπτά αργότερα. Όταν το είδα… κανείς δεν ήξερε ακόμα [τι είχε συμβεί]», συνέχισε. «Όταν τον βλέπεις στο πάτωμα και δεν ξέρεις, δεν ξέρεις τι πραγματικά συνέβη»

Ο επίδοξος δολοφόνος Τόμας Μάθιου Κρουκς πυροβόλησε πολλές φορές τον πρώην πρόεδρο από την ταράτσα ενός κτιρίου λίγα μέτρα μακριά προτού δεχθεί πυρά και σκοτωθεί από έναν ελεύθερο σκοπευτή. Οι πυροβολισμοί χτύπησαν το αυτί του Τραμπ, σκότωσαν τον πρώην αρχηγό της πυροσβεστικής της Πενσυλβάνια, Κόρεϊ Κομπερατόρε, και τραυμάτισαν δύο θεατές της προεκλογικής συγκέντρωσης.

Η 54χρονη Μελάνια, είπε ότι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν ο σύζυγός της έγινε ξανά στόχος ελεύθερου σκοπευτή καθώς έπαιζε γκολφ κοντά στο κτήμα τους στο Μαρ-α-Λάγο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. «Το είδα στην τηλεόραση», είπε το ορώην τόπ μόντελ για το πώς έμαθε για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας. «Και μόλις το είδα στην τηλεόραση, τηλεφώνησα ξανά και ήταν εντάξει, γιατί οι μυστικές υπηρεσίες ήταν υπέροχες».

«Τα παιδιά μεταξύ των οποίων ήταν [η ομάδα γκολφ του πρώην προέδρου], ήταν φανταστικοί. Και, νομίζω ότι και τα δύο γεγονότα, ήταν πραγματικά θαύματα», είπε η Μελάνια. «Αν το σκεφτείς πραγματικά, η 13η Ιουλίου ήταν ένα θαύμα. Τόσο πολύ και μπορούσε, ξέρετε, να μην είναι μαζί μας», πρόσθεσε, δείχνοντας με τα δάχτυλά της πόσο κοντά έφτασε η σφαίρα του σκοπευτή στο κεφάλι του συζύγου της.

Όταν «θύμωσε» με το FBI

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή της στην επιδρομή του FBI στον Μαρ-α-Λάγο τον Αύγουστο του 2022, που διεξήχθη ως μέρος της κυβερνητικής έρευνας για την απόκρυψη απόρρητων εγγράφων του Λευκού Οίκου από τον σύζυγό της, η Μελάνια είπε ότι η δοκιμασία της προκάλεσε «θυμό».

«Ναι, με θύμωσε», είπε, αποκαλώντας το «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής». Ο τρόπος που έγινε, με εξέπληξε». Οι πράκτορες του FBI έψαξαν την γκαρνταρόμπα της Μελάνια, χτένισαν το γραφείο του συζύγου της και φέρεται να έψαξαν ακόμη και ένα από τα δωμάτια του γιου της Μπάρον κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

«Είδα δυσάρεστα πράγματα που κανείς δεν θέλει να δει», είπε η Μελάνια για την εμπειρία της επιστρέφοντας στην λεηλατημένη κατοικία της. «Και θυμώνεις γιατί, ξέρεις, κανείς δεν πρέπει να ανέχεται τέτοια πράγματα». «Κάποιος – δεν ξέρω καν ποιος ή πόσα άτομα – ξέρετε, πέρασαν από τα πράγματά μου». Η πλήρης συνέντευξη της Έρχαρντ με τη Μελάνια θα μεταδοθεί σήμερα το πρωί (26/9) στο «Fox & Friends».

Η πρώην πρώτη κυρία κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό μια σειρά από κλιπ στα social media ενόψει της κυκλοφορίας των ομότιτλων απομνημονευμάτων της, με τίτλο «Mελάνια», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου. Σε ένα βίντεο στις 10 Σεπτεμβρίου που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) ζήτησε περισσότερες απαντήσεις αφού ο σύζυγός της παραλίγο να σκοτωθεί.

«Δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι, γιατί οι αρχές επιβολής του νόμου δεν συνέλαβαν τον δράστη πριν από την ομιλία. Σίγουρα υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία και πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια». Εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η Μελάνια Τραμπ κάνει δυναμική επιστροφή με το βιβλίο της όπου μιλάει σύμφωνα με πληροφορίες για όλα- από τις γυμνές της φωτογραφίες, και τη μητρότητα μέχρι τα μέσα ενημέρωσης.

Η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία. Τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των εκλογών, η Μελάνια Τραμπ εξακολουθεί να είναι μια πιθανή πρώτη κυρία. Πέρα από αυτό, η επιτυχία του βιβλίου της εξαρτάται κατά κάποιο τρόπο από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ του συζύγου της και της Δημοκρατικής αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

«Έχω τη δική μου λογική και αυτό αρέσει στον άντρα μου»

«Εκμεταλλεύεται τον χρόνο που της απομένει πριν από τις εκλογές. Η αξία της (αγοράς) θα έχει χαθεί εάν δεν είναι πλέον υποψήφια πρώτη κυρία», δήλωσε η Στέφανι Ουίνστον Γουόλκοφ πρώην φίλη και σύμβουλος της Mελάνια Τραμπ, η οποία υποστηρίζει τη Χάρις. «Εάν κερδίσει η Χάρις, πιστεύω ότι ο κόσμος θα θέλει να προχωρήσει». Και έτσι τα απομνημονεύματα της Μελάνια Τραμπ θα κυκλοφορήσουν μόλις εβδομάδες μετά από δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του συζύγου της, τον οποίο περιέγραψε σε μια δήλωση της 14ης Ιουλίου ως «τον γενναιόδωρο και φροντιστικό άνθρωπο με τον οποίο έχω περάσει τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές».

Όπως ο σύζυγός της, η Μελάνια Τραμπ, 54 ετών, διεμήνυσε από την αρχή του πολιτικού έπους της οικογένειας ότι θα έχει τους δικούς της κανόνες. «Έχω το δικό μου μυαλό», είπε στο Harper’s Bazaar το 2016. «Έχω τη δική μου λογική και νομίζω ότι αυτό αρέσει στον άντρα μου».

«Ως ιδιώτης που έχει γίνει συχνά αντικείμενο δημόσιου ελέγχου και παραποιήσεων αισθάνομαι την ευθύνη να διευκρινίσω τα γεγονότα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μοιραστώ την άποψή μου», την οποία αποκαλεί «αλήθεια»», όπως λέει στο τρέιλερ για τα απομνημονεύματά της στον ιστότοπό της. To βιβλίο της με τίτλο «Μελάνια» θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου 2024, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου του 2024.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή