Ερντογάν: Δεν πήγε στη δεξίωση Μπάιντεν - Επέστρεψε στην Τουρκία

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν σχολίασαν την απόφαση Ερντογάν να μην παραστεί στη δεξίωση, την τελευταία του Μπάιντεν πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ

Ερντογάν: Δεν πήγε στη δεξίωση Μπάιντεν - Επέστρεψε στην Τουρκία
AP
1'

Σχεδόν άρον άρον έφυγε από τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, απουσιάζοντας από τη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, η πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν συμμετείχε σε ξεχωριστή δεξίωση από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν σχολίασαν την απόφαση Ερντογάν να μην παραστεί στη δεξίωση, την τελευταία του Μπάιντεν πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι δύο ηγέτες έχουν συχνά διαφωνήσει, αλλά, όπως επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον δεν επιδεινώθηκαν ποτέ πλήρως κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν. Αν και σπάνια έχουν συναντηθεί, ωστόσο έχουν περιστασιακές τηλεφωνικές επικοινωνίες κυρίως το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ο Ερντογάν και ο Μπάιντεν συναντήθηκαν τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: dailysabah

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή