Ταϊβάν: Ανακρίθηκαν 4 άτομα από τους εισαγγελείς για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο

Το πώς ή πότε οι τηλεειδοποιητές οπλίστηκαν και πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως παραμένει μυστήριο και στο κυνήγι για απαντήσεις έχουν εμπλακεί τουλάχιστον 4 χώρες
1'

Τέσσερα άτομα έχουν ανακριθεί μέχρι στιγμής από τους εισαγγελείς στην Ταϊβάν ως μάρτυρες στην έρευνα για την εμπλοκή ταϊβανέζικης εταιρείας στο μπαράζ των εκρήξεων των βομβητών στον Λίβανο, την περασμένη εβδομάδα.

Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την εμπλοκή του.

Το πώς ή πότε οι τηλεειδοποιητές οπλίστηκαν και πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως παραμένει μυστήριο και στο κυνήγι για απαντήσεις έχουν εμπλακεί εκτός από την Ταϊβάν, η Βουλγαρία, η Νορβηγία και η Ρουμανία.

Η Gold Apollo με έδρα την Ταϊβάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν κατασκεύασε τις συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και ότι η εταιρεία BAC με έδρα την Ουγγαρία στην οποία εντοπίστηκαν οι τηλεειδοποιητές είχε άδεια χρήσης της επωνυμίας της. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε επίσης ότι οι τηλεειδοποιητές δεν κατασκευάστηκαν στην Ταϊβάν.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας στην Ταϊπέι, η οποία ηγείται της έρευνας για τον Gold Apollo, είπε ότι εκτός από δύο άτομα που ανακρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα, είχε επίσης ανακρίνει έναν νυν και έναν πρώην υπάλληλο ως μάρτυρες.

«Επεξεργαζόμαστε γρήγορα αυτήν την υπόθεση και επιδιώκουμε επίλυση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να κατονομάσει τα άτομα που ερωτήθηκαν ή να πει εάν οι εισαγγελείς σχεδίαζαν να ανακρίνουν άλλα άτομα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγγελείς ανέκριναν τον πρόεδρο και ιδρυτή της Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, και την Teresa Wu, τη μοναδική υπάλληλο μιας εταιρείας που ονομάζεται Apollo Systems.