Πράκτορας τζιχαντιστικού ιδρύματος στην συνοδεία του Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Πράκτορας τζιχαντιστικού ιδρύματος στην συνοδεία του Ερντογάν στον ΟΗΕ
2'

Πράκτορας τζιχαντιστικού ιδρύματος συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία του Ερντογάν στις ΗΠΑ, όπου παρακολούθησε συνεδριάσεις του ΟΗΕ.

Ο İbrahim Beşinci, επικεφαλής του τζιχαντιστικού Ιδρύματος Νεολαίας της Τουρκίας (TÜGVA), το οποίο χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση, συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το Nordicmonitor, ο Beşinci παρακολούθησε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και άκουσε τις ομιλίες των παγκόσμιων ηγετών από τα θεωρεία των προσκεκλημένων.

Ποιο είναι το τζιχαντιστικό Ίδρυμα Νεολαίας της Τουρκίας

Η TÜGVA, η οποία λειτουργεί ως προέκταση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών υπό την κάλυψη μιας ΜΚΟ, έχει μυστική εντολή να στρατολογεί νέους στην Τουρκία και στις κοινότητες της διασποράς στο εξωτερικό για να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ισλαμιστικού καθεστώτος του προέδρου Ερντογάν. Το ίδρυμα, υπό την αιγίδα του γιου του Ερντογάν, Μπιλάλ, λειτουργεί δεκάδες κοιτώνες σε όλη την Τουρκία, έχει πρόσβαση σε δημόσια σχολεία μέσω προγραμμάτων πολιτιστικής συνεργασίας και προωθεί ενεργά το πολιτικό Ισλάμ σύμφωνα με την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Beşinci μοιράστηκε μια φωτογραφία από τη Γενική Συνέλευση, αναφέροντας: «Ακούσαμε τον Πρόεδρό μας, τον κ. Ερντογάν, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη ομιλίας που θα μείνει στην ιστορία, πρακτικά ένα μάθημα από μόνο του. Ήταν πάντα η ισχυρότερη φωνή για τους καταπιεσμένους και τους αθώους. Είθε ο Αλλάχ να μην τον πάρει ποτέ από εμάς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή