Ινδία: Δεκάδες παιδιά πνίγηκαν ενώ έκαναν μπάνιο κατά τη διάρκεια τριήμερης ινδουιστικής γιορτής

Θανατηφόρα ατυχήματα όπως πνιγμοί και τα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών είναι συνηθισμένα στην Ινδία
Φωτογραφία Αρχείου
1'

Δεκάδες παιδιά πνίγηκαν ενώ έκαναν μπάνιο σε ποτάμια και λίμνες σε τελετουργίες που αποτελούσαν μέρος ενός τριήμερου ινδουιστικού φεστιβάλ στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων πρόσφατα είχαν ανεβάσει τη στάθμη των υδάτινων οδών σε όλο το κρατίδιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, τουλάχιστον 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους 37 παιδιά, πνίγηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά σε 15 περιφέρειες του κρατιδίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του Μπιχάρ. Οι αρχές έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 43 πτώματα, ενώ οι τρεις αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής, οι μητέρες νηστεύουν για 24 ώρες για την ευημερία των παιδιών τους. Οι γυναίκες μερικές φορές συνοδεύονται από τα παιδιά τους όταν επισκέπτονται ποτάμια και λίμνες για τελετουργίες καθαρισμού. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Η πολιτειακή κυβέρνηση ανακοίνωσε αποζημίωση 400.000 ρουπίων (4.290 ευρώ) για τις οικογένειες κάθε νεκρού.

Θανατηφόρα ατυχήματα όπως πνιγμοί και τα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών είναι συνηθισμένα στην Ινδία.

Τον Ιούλιο, τουλάχιστον 121 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σοβαρό συνωστισμό και έλλειψη εξόδων που συνέβαλαν σε τραυματισμό σε θρησκευτικό φεστιβάλ στη βόρεια Ινδία.