Βρετανία: Οι δύο νεότεροι δολοφόνοι της χώρας φυλακίστηκαν ισόβια

Ο 19χρονος δέχτηκε επίθεση στον ώμο από τον μικρότερο εκ των δύο δραστών, μαχαίρι ματσέτα που είχε λεπίδα μήκους 42,5 εκατοστών  

Βρετανία: Οι δύο νεότεροι δολοφόνοι της χώρας φυλακίστηκαν ισόβια
2'

Ο Shawn Seesahai δέχτηκε επίθεση στον ώμο από τον μικρότερο από τους δύο κατηγορούμενους, ο οποίος συχνά έφερε μια ματσέτα με λεπίδα μήκους 42,5 εκατοστών, προτού τον χτυπήσουν, τον κλωτσήσουν, τον πατήσουν και τον «πετσοκόψουν» με το όπλο, όπως ειπώθηκε στη δίκη που διήρκεσε ένα μήνα.

  • Ο φίλος του 19χρονου θύματος είπε στη δίκη ότι αναγκάστηκε να τρέξει για τη ζωή του, αλλά ο Shawn Seesahai σκόνταψε καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τα αγόρια
  • Τα δύο αγόρια κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για τα χτυπήματα με το μαχαίρι, μετά από μια διαφωνία για το ποιος θα κάθονταν σε ένα παγκάκι του πάρκου

Οι νεότεροι δολοφόνοι στη Βρετανία μετά το 1993

Οι δολοφόνοι του πιστεύεται ότι είναι οι νεότεροι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν για φόνο στη Βρετανία, από τότε που ο Ρόμπερτ Τόμσον και ο Τζον Βέναμπλς, και οι δύο τότε 11 ετών, κρίθηκαν ένοχοι το 1993 για τη δολοφονία του δίχρονου Τζέιμς Μπούλτζερ. Φυλακίστηκαν με ελάχιστη ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών ο καθένας.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης τους, η δικαστής Justice Tipples είπε στους δύο ανηλίκους: «Όταν σκοτώσατε τον Shawn ήταν 19 ετών, ξεκινώντας την ενήλικη ζωή του με τα πάντα για να ζήσει. Αυτό που κάνατε και οι δύο ήταν φρικτό και σοκαριστικό».

Σε σοκ η οικογένεια του θύματος

Την προηγούμενη ημέρα, η οικογένεια του Seesahai, η οποία αναγκάστηκε να λάβει δάνειο για να ταξιδέψει στη Βρετανία από το νησί Ανγκουίλα (βρετανικό υπερπόντιο έδαφος) για να παρακολουθήσει την 20ήμερη δίκη, είδε την ακροαματική διαδικασία της καταδίκης μέσω βιντεοσύνδεσης, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψει.

Μια δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο ανέφερε: «Ως οικογένεια αγωνιζόμαστε με πολλούς τρόπους από τότε που μας πήραν τον Shawn, ιδίως με τον φρικτό τρόπο με τον οποίο τον πήραν. Η απώλεια ενός παιδιού είναι ο χειρότερος εφιάλτης των γονέων. Για να τα καταγράψω όλα σε μια δήλωση για το πώς έχει επηρεάσει τη ζωή μας, θα χρειαζόμουν περισσότερο από μια μέρα για να τα διαβάσω. Έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό στο στομάχι μας που τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει, είμαστε συντετριμμένοι ως οικογένεια, εντελώς συντετριμμένοι και μπερδεμένοι».

Να σημειωθεί ότι η βρετανική απαγόρευσε την προηγούμενη εβδομάδα την κατοχή μαχαιριών τύπου ζόμπι, νίντζα κλπ. Τα εγκλήματα που αφορούν σε κοινά μαχαίρια, σπαθιά και μαχαίρια τύπου ζόμπι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή