Jerusalem Post: Η Χεζμπολάχ διαψεύδει τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Θρίλερ για την τύχη του αρχηγού της Χεζμπολάχ
Αρχείου - AP
1'

Διαψέυδει τον θάνατο του Χασάν Νασράλα η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Jerusalem Post.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του ισραηλινού μέσου ισχυρίστηκε πως ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα στην επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής.

Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βρισκόταν στο καταφύγιο που στόχευσε ο πρόσφατος βομβαρδισμός και οποιοσδήποτε ήταν μέσα θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση.

Το Reuters ανέφερε αρχικά ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός, επικαλούμενος πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο ελέγχεται από το Σώμα των φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε επίσης ότι ήταν ζωντανός όπως και ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, πηγές ασφαλείας από Λίβανο ανέφεραν στο Sky News ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της Χεζμπολάχ για την τύχη του Νασράλα αυξάνει την πιθανότητα να είναι νεκρός.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Νασράλα σκοτώθηκε στην επίθεση στη Βηρυτό. Το ειδησεογραφικό κανάλι του Ισραήλ 12 αναφέρει ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε αποψινό χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων στο υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό. Ο τίτλος του στην οθόνη είναι: «Ο Νασράλα εξοντώθηκε».

Ένας δεύτερος μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Channel 13, δήλωσε πως «Το χτύπημα στον Νασράλα πέτυχε».

Σχετικές ειδήσεις