Εκπληκτική ανακάλυψη: Μήνυμα σε μπουκάλι ετών 200 - Τι έγραφε

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα φοιτητών αρχαιολόγων που έκανε ανασκαφές 

Εκπληκτική ανακάλυψη: Μήνυμα σε μπουκάλι ετών 200 - Τι έγραφε
1'

Μπροστά σε μία συγκινητική και ιδιαίτερη ανακάλυψη βρέθηκε μια ομάδα φοιτητών αρχαιολόγων που έκανε ανασκαφές σε περιοχή της Γαλλίας, όταν βρήκε ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι του 19ου αιώνα με ένα μήνυμα μέσα, συνοδευόμενο από δύο νομίσματα.

Η ομάδα των φοιτητών αρχαιολόγων υπό τη διεύθυνση του Guillaume Blondel, διευθυντή της δημοτικής αρχαιολογικής υπηρεσίας της πόλης Eu, έκανε ανασκαφές όταν βρήκε τη «χρονοκάψουλα» όπως χαρακτηρίστηκε.

Το μήνυμα σε ένα μπουκάλι είχε τοποθετηθεί προσεκτικά σε ένα κεραμικό δοχείο που χρονολογείται σε έναν πολύ παλαιότερο αιώνα, έτσι ώστε οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι να είναι σίγουροι ότι θα το βρουν.

Το μήνυμα έγραφε:

«Ο PJ Féret, καταγόμενος από τη Dieppe, μέλος διαφόρων πνευματικών εταιρειών, πραγματοποίησε ανασκαφές εδώ τον Ιανουάριο του 1825. Συνεχίζει τις έρευνές του σε αυτήν την τεράστια περιοχή που είναι γνωστή ως Cité de Limes ή Στρατόπεδο του Καίσαρα».

Τα τοπικά αρχεία πράγματι τοποθετούν τον PJ Féret στην περιοχή ως ιστορικό ανασκαφέα την εποχή που χρονολογήθηκε η επιστολή.

Οι Γαλάτες ήταν μια σειρά διασυνδεδεμένων φεουδαρχικών (στην καλύτερη περίπτωση) και φυλετικών (στη χειρότερη) κοινωνιών που μοιράζονταν κοινωνικές, πολιτιστικές και πολεμικές πρακτικές και κατοικούσαν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης κατά την εποχή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας.

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας διεξήγαγε μια εκστρατεία για να ειρηνεύσει τη Γαλατία, εξ ου και το όνομα «Στρατόπεδο του Καίσαρα», που έφερε την Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, υπό τον έλεγχο των Ρωμαίων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή