Δημοσιογράφος έκανε ζωντανό ρεπορτάζ για τον τυφώνα όταν έσωσε μια γυναίκα από ένα βυθισμένο αμάξι

Αργότερα, σε συνέντευξή του, είπε ότι τα παράτησε όλα για να βοηθήσει
Fox News μέσω AP
2'

Ένας δημοσιογράφος καιρού στην Ατλάντα διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση που έκανε για τον τυφώνα Helene την Παρασκευή για να σώσει μια γυναίκα από ένα όχημα που είχε παγιδευτεί από την άνοδο των υδάτων.

Στο βίντεο της διάσωσης, όρθιος στη βροχή με το βυθισμένο όχημα πίσω του, ο μετεωρολόγος του FOX Weather Μπομπ Βαν Ντίλεν περιγράφει πώς η γυναίκα οδήγησε μέσα σε μια πλημμυρισμένη περιοχή.

Λέει ότι κάλεσε το 911 (αριθμός έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ) και ακούγεται να φωνάζει στη γυναίκα καθώς προσπαθεί να τη διαβεβαιώσει ότι η βοήθεια είναι καθ' οδόν. Στη συνέχεια λέει στην κάμερα: «Είναι μια κατάσταση. Θα επανέλθουμε σε λίγο. Πάω να δω αν μπορώ να βοηθήσω αυτή την κυρία λίγο περισσότερο παιδιά».

Στη συνέχεια, ο Βαν Ντίλεν φαίνεται να βαδίζει μέσα στο νερό με τη γυναίκα στην πλάτη του, μεταφέροντάς την σε ασφαλές μέρος.

Αργότερα, σε συνέντευξή του, είπε ότι τα παράτησε όλα για να βοηθήσει.

«Έβγαλα το πορτοφόλι μου από το παντελόνι μου και μπήκα εκεί μέσα, μπήκα στο νερό, μπήκα βαθιά μέχρι το στήθος», είπε ο Βαν Ντίλεν. «Ήταν εκεί μέσα, φορόυσε ακόμη τη ζώνη της, ήταν ακόμα δεμένη στο αυτοκίνητό της και το νερό ανέβαινε και μπήκε μέσα στο ίδιο το αυτοκίνητο, οπότε ήταν σχεδόν μέχρι το λαιμό βυθισμένη μέσα στο ίδιο της το αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Σουμπραμανιάμ Βίνσεντ, διευθυντής δημοσιογραφίας και ηθικής των μέσων ενημέρωσης στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ηθικής Markkula του Πανεπιστημίου της Σάντα Κλάρα, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα παράδειγμα διασταύρωσης του ρόλου του δημοσιογράφου με την ανθρώπινη ευθύνη.

Είναι σαφές ότι ενώ είχε επαγγελματική υποχρέωση να μεταδώσει την είδηση, «υπάρχει επίσης κάποιος του οποίου η πιθανή ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο Βίνσεντ. «Οπότε νομίζω ότι η απόφαση που έλαβε είναι μια ανθρώπινη απόφαση».

Λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο των υδάτων και τις κραυγές της γυναίκας για βοήθεια, μαζί με το γεγονός ότι δεν γνώριζε πότε θα έφτανε βοήθεια, «είναι μια απλή περίπτωση παρέμβασης - ένας συμπολίτης βοηθάει πραγματικά έναν άλλο», δήλωσε ο Βίνσεντ.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της διάσωσης: