IDF: Με βίντεο και φωτογραφίες πανηγυρίζει για τα πλήγματα στη Χεζμπολάχ

Υποστηρίζει πώς εξάλειψε την ηγεσία της οργάνωσης

IDF: Με βίντεο και φωτογραφίες πανηγυρίζει για τα πλήγματα στη Χεζμπολάχ
2'

Την «αποσυναρμολόγηση» του δικτύου της Χεζμπολάχ μετά και τον θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, υποστηρίζει ότι πέτυχε ο ισραηλινός στρατός, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της ηγετικής ομάδας.

«Αναζητήσαμε "αποσυναρμολογημένο" στο διαδίκτυο, αυτή είναι η εικόνα που προέκυψε« αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησης:

Νωρίτερα, δημοσίευσε και βίντεο όπου εμφανίζονται οι διοικητές της οργάνωσης που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιδρομές

Η ανακοίνωση του IDF για τον θάνατο του Νασράλα

«Το IDF ανακοινώνει ότι χθες (Παρασκευή), 27 Σεπτεμβρίου 2024, ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και ένας από τους ιδρυτές της, εξοντώθηκε από τους Ισραηλινούς Στρατούς, μαζί με τον Αλί Κάρκι, τον Διοικητή του Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, και επιπλέον διοικητές της Χεζμπολάχ.

«Μετά από ακριβείς πληροφορίες από τον IDF και το ισραηλινό κατεστημένο ασφαλείας, μαχητικά αεροσκάφη της IAF πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση στο Κεντρικό Αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, το οποίο βρισκόταν υπόγεια ενσωματωμένο κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στην περιοχή Dahieh στη Βηρυτό. Το χτύπημα διεξήχθη ενώ η ανώτερη αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ επιχειρούσε από το αρχηγείο και προωθούσε τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ.

"Κατά τη διάρκεια της 32χρονης βασιλείας του Χασάν Νασράλα ως Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων γύρω από ο κόσμος στον οποίο δολοφονήθηκαν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων ο Νασράλα ήταν ο κεντρικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων και ο στρατηγικός ηγέτης της οργάνωσης.

"Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, με επικεφαλής τον Χασάν Νασράλα, εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στον πόλεμό της εναντίον του Κράτους του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου. Από τότε, η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις συνεχιζόμενες και απρόκλητες επιθέσεις της κατά των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ, σέρνοντας το κράτος του Λιβάνου και ολόκληρης της περιοχής σε μια ευρύτερη κλιμάκωση.

«Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν εναντίον οποιουδήποτε προωθεί και εμπλέκεται σε τρομοκρατία εναντίον του κράτους του Ισραήλ και του λαού του».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή