Λίβανος: Παρουσιάστρια ειδήσεων κλαίει στον αέρα καθώς ανακοινώνει τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

«Ο Νασράλα ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του κράτους του Ισραήλ στην ιστορία. Η εκκαθάρισή του κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Λίβανος: Παρουσιάστρια ειδήσεων κλαίει στον αέρα καθώς ανακοινώνει τον θάνατο του Χασάν Νασράλα
2'

Μια παρουσιάστρια ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Al-Mayadeen του Λιβάνου ήταν εμφανώς αναστατωμένη ενώ αναφερόταν στο θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα το Σάββατο. Μέσα σε λίγες ώρες από την επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ ότι ο Νασράλα πέθανε μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη Βηρυτό, ήρθε η είδηση.

Η παρουσιάστρια της ζωντανής εκπομπής πάλευε πραγματικά να διατηρήσει την ψυχραιμία της καθώς έλεγε την είδηση για τον θάνατο του Νασράλα, ενώ η φωνή της έσπαγε. Το Al-Mayadeen τείνει να περιγράφεται ως φιλο-Χεζμπολάχ στην άποψή του.

Δείτε το βίντεο:

Ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Χεζμπολάχ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετατρέποντας το κίνημα σε σοβαρή πολιτική και στρατιωτική δύναμη. Ο Νασράλα ήταν ένας από τους βασικούς συμμάχους του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ με τη Χεζμπολάχ να βρίσκεται στο κέντρο του δικτύου των δυνάμεων αντιπροσώπων της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή -που ονομάστηκε «άξονας αντίστασης» κατά του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Νασράλα ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του κράτους του Ισραήλ στην ιστορία. Η εκκαθάρισή του κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Το Ιράν δήλωσε ότι θα προβεί σε αντίποινα, σηματοδοτώντας ότι οι πρόσφατες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Το πρόβλημα είναι ότι η Τεχεράνη δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα ακολουθήσει τον σύμμαχό της και θα επιτεθεί στο Ισραήλ. Αυτόν τον Απρίλιο, το Ιράν εξαπέλυσε άμεση επίθεση στο Ισραήλ, εκτοξεύοντας εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν.

Η δολοφονία λαμβάνει χώρα καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ αναζωπυρώνονται μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα. Με τον θάνατό του, μένει να δούμε αν ο Νασράλα θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επιβίωση της Χεζμπολάχ και να αποτρέψει περαιτέρω στρατιωτικά βήματα της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού ισραηλινού πλήγματος εναντίον της σιιτικής μαχητικής οργάνωσης. Ο Νασράλα, του οποίου το κίνημα Χεζμπολάχ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών άλλων δυτικών χωρών, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται κατά του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή