Λύκους κατά των ουκρανικών drones στέλνει ο ρωσικός στρατός

Δύο λύκαινες επιστρατεύτηκαν από τον ρωσικό στρατό και στάλθηκαν στο μέτωπο της Ουκρανίας
Αρχείου AP
1'

Άγρια ζώα κατά των ουκρανικών drones επιστρατεύει ο ρωσικός στρατός, σε ένα πείραμα που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ανίχνευση της προσέγγισης των θανατηφόρων UAVS.

Δυο εξημερωμένοι λύκοι στάλθηκαν στο μέτωπο της Ουκρανία με τους Ρώσους αξιωματικούς να δηλώνουν πως τα ζώα έχουν καλή όσφρηση, είναι κοινωνικά και δραστήρια και μπορούν να προειδοποιήσουν για κίνδυνο εκ των προτέρων.

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε: «Τα αρπακτικά μπορούν να ακούσουν την προσέγγιση των drones και να προειδοποιήσουν για κίνδυνο εκ των προτέρων. Θα βοηθήσουν Ρώσους στρατιώτες να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές στην [πολεμική] ζώνη».

Τα δύο θηλυκά διασώθηκαν από περιοχή της Σιβηρίας και τα μεγάλωσε εκπαιδευτής.

Ο αρχηγός του Κρατικού Τσίρκου της Μόσχας Έντγκαρντ Ζαπάσνι δήλωσε: «Ελπίζω ότι αυτές οι δύο λύκαινες, που θα είναι τώρα με τους μαχητές μας, δεν θα πληγωθούν και ότι οι άνδρες θα τις περικυκλώσουν με προσοχή και θα εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Με τη σειρά τους, θα σώσουν τις ζωές των στρατιωτών μας».

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο ρωσικός στρατός στρέφεται σε ζώα.

Η Ρωσία έχει ιστορικό εκπαίδευσης θαλάσσιων θηλαστικών όπως τα δελφίνια για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μια φάλαινα beluga, η οποία υποπτεύεται ότι είχε εκπαιδευτεί ως κατάσκοπος από τη Ρωσία, βρέθηκε πρόσφατα νεκρή στα ανοιχτά των νορβηγικών ακτών.