Μπριζίτ Μπαρντό: Το απόλυτο θηλυκό της δεκαετίας του 1960 με τη «σκοτεινή» προσωπική ζωή

Πλησιάζοντας τα 90 η διάσημη Γαλλίδα Μπριζίτ Μπαρντό αφήνει μια περίπλοκη κληρονομιά

Μπριζίτ Μπαρντό: Το απόλυτο θηλυκό της δεκαετίας του 1960 με τη «σκοτεινή» προσωπική ζωή
3'

Είναι ένα κινηματογραφικό είδωλο και ένα διεθνές σύμβολο του σεξ, 70 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη - αλλά καθώς η Μπριζίτ Μπαρντό γίνεται 90 ετών, η κληρονομιά της είναι περίπλοκη.

Brigitte-Bardot2.jpg

Η Γαλλίδα σταρ του κινηματογράφου, της οποίας η καριέρα άρχισε να κορυφώνεται τη δεκαετία του 1950, θεωρήθηκε το απόλυτο θηλυκό για τον ηδονισμό της και τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του '60 με το σαγηνευτικό και ακαταμάχητο στιλ της.

Brigitte Bardot

Ωστόσο, πίσω από την παγκόσμια φήμη και τους θαυμαστές, η προσωπική ζωή της Μπαρντό ήταν βαθιά ταραγμένη. Έχει παντρευτεί τέσσερις φορές, προσπάθησε να αυτοκτονήσει τουλάχιστον 2 φορές, παραδέχτηκε ότι είχε περισσότερους από 100 εραστές και είχε μια οδυνηρά τεταμένη σχέση με τον μοναχογιό της.

Brigitte Bardot 1960

Αφού εγκατέλειψε την υποκριτική, το μόντελινγκ και το τραγούδι το 1973, η Μπαρντό έγινε περισσότερο γνωστή για τον ακτιβισμό της, αγωνιζόμενη φωνητικά για τα δικαιώματα και την ευημερία των ζώων και δημιουργώντας τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση για να προωθήσει τον σκοπό της.

Η Μπαρντό γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 σε μια πλούσια οικογένεια στο εύπορο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Η «Bri», όπως την αποκαλούσαν οι γονείς της, εγγράφηκε γρήγορα σε μαθήματα μπαλέτου από τη μαμά της, Marie-Jeanne, «Mijanou», καθώς και στο μόντελινγκ. Θεωρήθηκε το τέλειο ύψος εκείνη την εποχή.

Η Bri εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Elle τον Μάιο του 1949 στην πρώτη της αποστολή ως μοντέλο, ντυμένη με μια νεότερη εκδοχή αυτού που φορούσαν οι φίλοι της μητέρας της. Τα προσαρμοσμένα σακάκια και οι φούστες προτιμήθηκαν εκείνη την εποχή, καθώς η γαλλική μόδα κυριαρχήθηκε από τον σχεδιαστή Christian Dior. Καπέλα, τσάντες και ψηλά τακούνια έπρεπε να ταιριάζουν.

BRIGITTE BARDOT 1967

Μέχρι το 1952, όταν ήταν 18 ετών, το στυλ μοντελοποίησης της άρχισε να εξελίσσεται στην εικόνα του «σεξουαλικής γατούλας» για την οποία σύντομα θα γινόταν γνωστή. Επιλέγοντας φλατ παπούτσια μπαλέτου, χοντρά κρόσσια, κραγιόν και ρούχα που τόνιζαν τη σιλουέτα της.

Ήταν στις πρώτες μέρες της μοντελοποίησης που η Μπαρντό γνώρισε τον άντρα που θα γινόταν ο πρώτος της σύζυγος, Ρότζερ Βαντίμ. Ήταν βοηθός του σκηνοθέτη Marc Allégret, ο οποίος πιστώνεται με την ανακάλυψη των μεγαλύτερων αστέρων του γαλλικού κινηματογράφου στη δεκαετία του 1930.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ο Βαντίμ πήγε να δει την τότε 16χρονη για να την εξετάσει για το επόμενο έργο του Allégret και αν και η Mπαρντό δεν πήρε το ρόλο, έκλεψε την καρδιά του από την πρώτη συνάντηση και τον παντρεύτηκε.

Ακολουθεί μία ταραγμένη προσωπική ζωή με χωρισμούς, αλλά και επιτυχίες για τη γνωστή ηθοποιό έως το 1973, οπότε και εγκαταλείπει τον κινηματογράφο.

Brigitte Bardot

Αφού εγκατέλειψε την κινηματογραφική βιομηχανία το 1973, η Bardot έστρεψε την προσοχή της στον ακτιβισμό. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου της στην εκστρατεία για την καλή διαβίωση των ζώων.

Καθώς η Bardot γίνεται 90 ετών, περισσότερα από 50 χρόνια αφότου εγκατέλειψε οριστικά την υποκριτική, η διαρκής επίδρασή της στη βιομηχανία της μόδας και του κινηματογράφου ζει καθώς η εικόνα της εξακολουθεί να θεωρείται ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

BRIGITTE BARDOT

Παρά το γεγονός ότι επαινείται για τη φυσική ομορφιά και τη σιλουέτα της, η Μπαρντό πάντα αρνιόταν να ασκηθεί και λέει ότι δεν έχει αγγίξει ποτέ την αισθητική χειρουργική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή