Νετανιάχου: Οι εχθροί βλέπουν το Ισραήλ ως ισχυρή χώρα - Οι δύσκολες μέρες είναι ακόμη μπροστά

Ο Νετανιάχου λέει ότι οι εχθροί βλέπουν ξανά το Ισραήλ ως την ισχυρή χώρα που είναι, αλλά «οι δύσκολες μέρες είναι ακόμη μπροστά»
1'

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τονίζει ότι «ακολουθούν δύσκολες μέρες» μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την Παρασκευή και συνδέει την επανεισδοχή του ηγέτη της Νέας Ελπίδας Γκίντεον Σαάρ στην κυβέρνηση με τις πρόσφατες εξελίξεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας. καθώς και ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Γάζα.

«Η αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων φέρνει μαζί της τη δυνατότητα δημιουργίας νέων συμμαχιών στην περιοχή μας, επειδή το Ισραήλ κερδίζει», ανέφερε ο Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σάαρ. «Οι εχθροί και οι φίλοι μας ξαναβλέπουν το Ισραήλ όπως είναι – μια ισχυρή, αποφασιστική και ισχυρή χώρα».

«Αλλά σας λέω, πολίτες του Ισραήλ, αυτές είναι επίσης δύσκολες μέρες», συνεχίζει ο πρωθυπουργός. «Επειδή ακόμη και αυτές τις μέρες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στη μέση ενός δύσκολου πολέμου, το κόστος του οποίου είναι βαρύ… η συνοχή των τάξεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθούμε σταθεροί σε αυτές τις δύσκολες μέρες».

Επαινώντας τον Σάαρ για το «ανέβηκε στο μέγεθος της ώρας», ο Νετανιάχου λέει ότι η απόφασή του να επανέλθει στην κυβέρνηση ως υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο «συμβάλλει στην εσωτερική ενότητα και ενότητα ενάντια στους εχθρούς μας».

Με πληροφορίες από timesofisrael.com