HΠΑ: Μητέρα με καρκίνο σε τελικό στάδιο μαζεύει χρήματα για τα παιδιά της - «Εχω μόνο 3 μήνες ζωής»

Μια ανύπαντρη μαμά με καρκίνο σε τελικό στάδιο συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία της και τα παιδιά της. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 900.000 δολάρια και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της
4'

Μια μητέρα από τη Γιούτα των ΗΠΑ, η οποία έχει τρεις μήνες ζωής σύμφωνα με τη διάγνωση, μαζεύει χρήματα για την κηδεία της αφού «πολεμούσε σιωπηλά έναν σπάνιο τελικό καρκίνο» για δύο χρόνια. Η Erika Diarte-Carr, 30 ετών, έθεσε αρχικά στόχο την εκστρατεία GoFundMe των 5.000 δολαρίων για να καλύψει το κόστος μιας κηδείας, αλλά περισσότεροι από 30.000 δωρητές τη βοήθησαν έκτοτε να συγκεντρώσει 900.000 δολάρια από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου — με τις υπόλοιπες δωρεές να προορίζονται για ένα καταπίστευμα για τα δύο παιδιά της.

Ως μητέρα του Jeremiah, 7 ετών, και της Aaliyah, 5, η Erika αποκάλεσε τα παιδιά της «όλη της τη ζωή» στην περιγραφή του έρανου, όπου αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι πάλευε με μικροκυτταρικό καρκίνωμα του πνεύμονα τα τελευταία δύο χρόνια. Αρχικά διαγνώστηκε με τον καρκίνο στις 7 Μαΐου του 2022, όταν μπήκε στην εντατική για κάτι που πίστευε ότι ήταν «φυσιολογικός τραυματισμός στον ώμο», σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο ABC4 και την περιγραφή του GoFundMe. Τώρα λέει τα λόγια του γιατρού «ξαναπαίζουν» στο κεφάλι της: «Ελπίζω να έχεις ένα καλό σύστημα υποστήριξης στο σπίτι γιατί θα το χρειαστείς, έχεις ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι μπροστά σου».

«Ο γιατρός συνέχισε και μου είπε ότι υπήρχαν πολλαπλοί όγκοι που είχαν κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματός μου, συμπεριλαμβανομένου του σκελετού μου, έτσι μπορέσαμε να βρούμε τον όγκο που μου προκαλούσε πόνο στον ώμο», έγραψε η Erika. «Σε εκείνο το σημείο το κακό είχε ήδη γίνει. Εκείνη τη στιγμή, ολόκληρη η ζωή μου και των παιδιών μου είχε αλλάξει για πάντα, καθώς και όλων των γύρω μας»

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά στις 17 Ιανουαρίου του 2024, η Erika διαγνώστηκε με σύνδρομο Cushing, το οποίο το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφρικών Νόσων περιγράφει ως διαταραχή που προκαλείται όταν το σώμα κάποιου «παράγει υπερβολική ποσότητα της ορμόνης κορτιζόλης για μεγάλη χρονική περίοδο».

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, μόνο 40 έως 70 άτομα στο 1 εκατομμύριο έχουν το σύνδρομο αυτό. «Τότε άρχισα να εξασθενώ και τα πράγματα χειροτέρεψαν», είπε στο ABC4, προσθέτοντας ότι προκάλεσε την «πλειονότητα» των προβλημάτων υγείας της, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας να περπατήσει. Όπως εξήγησε η μητέρα στο GoFundMe της, η διάγνωση προκάλεσε «τόσα πολλά άλλα υποκείμενα προβλήματα», όπως ταχεία αύξηση βάρους και πρήξιμο, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2, επιδείνωση των μυών και των οστών και πολλά άλλα.

«Μετά τη διάγνωσή μου κατάφερα να συνεχίσω να εργάζομαι με πλήρες ωράριο, παίρνοντας μόνο 2 μήνες άδεια στην αρχή για χειρουργικές επεμβάσεις, βιοψίες, ραντεβού, ακτινοβολίες και θεραπείες χημειοθεραπείας», έγραψε. «Ενώ εξακολουθώ να είμαι μαμά πλήρους απασχόλησης. Έχω ένα καταπληκτικό σύστημα υποστήριξης, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει επιβαρύνει όλους μας μεγάλο οικονομικό, συναισθηματικό, ψυχικό και σωματικό κόστος».

Σε μια ενημέρωση για την καμπάνια της, επικαλούμενη ένα ραντεβού με ογκολόγο στις 18 Σεπτεμβρίου, έγραψε ότι έκτοτε «αποφάσισε να διακόψει τις θεραπείες καθώς δεν θα βοηθήσουν πλέον». Της έδωσαν τρεις μήνες ζωής, όπως αποκάλυψε. «3 μήνες για να περάσω με τα μωρά και τους αγαπημένους μου. 3 μήνες για να αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο που μου απομένει« έγραψε.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των επόμενων δύο μηνών πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου θα είναι καλά αφού φύγω. Τώρα αντιμετωπίζω το πιο δύσκολο πράγμα να προγραμματίσω τη δική μου κηδεία.»

Ενώ η Έρικα έγραψε ότι «ντρέπεται που ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια» της διάγνωσής της, είπε ότι το να μην ζητήσει βοήθεια «δεν είναι πλέον επιλογή» για εκείνη, κάτι που την οδήγησε στην απόφασή της να ξεκινήσει τον έρανο. Αφού εκθείασε την «καταπληκτική ιατρική της ομάδα» - συμπεριλαμβανομένων των Carl Gray και Kylie Money στην Ogden Hematology Oncology, του Steven Brown της Tanner Clinic και του Brandon Fisher - η μητέρα έγραψε ότι τα χρήματα που θα ξεπεράσουν τα έξοδα κηδείας της θα τοποθετηθούν σε καταπιστευματικό ταμείο για τα παιδιά της.

«Έγινε εν μία νυκτί. Δεν το περίμενα ποτέ αυτό», είπε η Erika στο ABC4 για το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν με τον έρανο, το οποίο ξεπέρασε τις 900.000 δολάρια στις 29 Σεπτεμβρίου. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχα μια μεγάλη κηδεία ή πολλοί άνθρωποι θα με βοηθήσουν», πρόσθεσε. «Με τον τρόπο που πήγε, είμαι απλά σε σοκ… απλά πολύ ευγνώμων για όλους και για όλα όσα ήταν εκεί»