«Πλωτή βόμβα» γεμάτη με 20.000 τόνους εκρηκτικών πέρασε στα βρετανικά ύδατα

Μεγάλη αναταραχή για το πλοίο που την περασμένη εβδομάδα απασχόλησε και τη Δανία 
1'

Ταραχή έχει προκληθεί στη Βρετανία καθώς «πλωτή βόμβα» γεμάτη με 20.000 τόνους εκρηκτικών πέρασε στα βρετανικά ύδατα.

Σύμφωνα με την express, το πλοίο φαίνεται ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Μάλτα. 'Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα είναι απίθανο να του επιτραπεί να ελλιμενιστεί αν δεν έχει εκφορτωθεί πρώτα το θανατηφόρο φορτίο του.

Το MV Ruby φέρει σημαία Μάλτας και είναι ρωσικής ιδιοκτησίας. Το υπό σημαία Μάλτας, ρωσικής ιδιοκτησίας MV Ruby, στο οποίο είχε προηγουμένως απαγορευτεί η είσοδος στη Βαλτική Θάλασσα από τη Δανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, παρακολουθείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τα νότια.

Σήμερα το πρωί (30 Σεπτεμβρίου) κοινοποιήθηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης με δεδομένα από τον ιστότοπο Marine Traffic, όπου φαίνεται η προφανής θέση του πλοίου.

Ο αναρτών, auonsson, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «ψευδώνυμο osoint», αναφερόμενος σε πληροφορίες ανοικτής πηγής, δήλωσε: «Το πλοίο λιπασμάτων RUBY διασχίζει τα βρετανικά ύδατα αυτή τη στιγμή. Τρέχει με 7 κόμβους προς τον κόλπο του Τάμεση».

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι το πλοίο απομακρύνεται από τον Τάμεση «με επτά δεξαμενόπλοια ως συνοδεία».