Ώρα μηδέν για τον Λίβανο: «Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά» λέει το Ισραήλ

«Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά» είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ

Ώρα μηδέν για τον Λίβανο: «Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά» λέει το Ισραήλ
Associated Press
1'

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, συνάντησε στρατεύματα κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, λέγοντάς τους ότι θα επιστρέψουν τους εκτοπισμένους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ με «όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ειπε μεταξύ άλλων στα στρατεύματα ότι «η εξάλειψη του [ηγέτη της Χεζμπολάχ] Χασάν Νασράλα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το παν». Σε ένα σύντομο βίντεο, φαίνεται να λέει στα στρατεύματα ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις ικανότητες που έχουμε και αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν κατάλαβε τι σημαίνουν όλες οι ικανότητες - είναι όλες οι ικανότητες»

«Και είστε μέρος αυτής της προσπάθειας, σας εμπιστευόμαστε ότι μπορείτε να καταφέρετε οτιδήποτε». Ο Γκάλαντ συνέχισε λέγοντας «ότι πρέπει να γίνει και θα γίνει» και ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις από αέρος, θάλασσα και ξηρά»

Το Ισραήλ λέει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στο Λίβανο Φατεχ Σεριφ Αμπού ελ Αμίν που σκοτώθηκε σε επιδρομές ήταν «υπεύθυνος για τρομοκρατικές δραστηριότητες». Ο Ισραηλινός Στρατός είπε επίσης οτι ο Φατέχ Σερίφ ότι ο Σερίφ ήταν «υπεύθυνος για τον συντονισμό των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς στον Λίβανο με στελέχη της Χεζμπολάχ».

Η Χαμάς εδρεύει στη Γάζα -όπου πολεμά το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου- έχει ωστόσο παρουσία και στον Λίβανο. Τόσο η Χαμάς όσο και η Χεζμπολάχ υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το Ιράν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή