«Απελευθερωτής» του Ιράν ο Νετανιάχου: Η προειδοποίηση στην Τεχεράνη

Υποσχέσεις Νετανιάχου προς τον ιρανικό λαό και απειλές προς το καθεστώς της Τεχεράνης

«Απελευθερωτής» του Ιράν ο Νετανιάχου: Η προειδοποίηση στην Τεχεράνη
3'

Νέα διάσταση στο «ηφαίστειο» της Μέσης Ανατολής δίνει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος σε μήνυμά του προς τον ιρανικό λαό, αλλά με ευθείες απειλές προς το καθεστώς της Τεχεράνης, δηλώνει πώς η στιγμή που το Ιράν θα είναι επιτέλους ελεύθερο θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους Ιρανούς πολίτες, σημείωσε πως το Ισραήλ «στέκεται μαζί σας».

«Κάθε μέρα, βλέπεις ένα καθεστώς που σε υποτάσσει, βγάζει φλογερούς λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο», λέει ο πρωθυπουργός σε μια αγγλόφωνη βιντεοσκοπημένη δήλωση.

«Κάθε στιγμή που περνάει, το καθεστώς φέρνει εσάς – τον ευγενή περσικό λαό – πιο κοντά στην άβυσσο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει ότι το καθεστώς τους δεν νοιάζεται καθόλου γι' αυτούς. Αν νοιαζόταν, αν νοιαζόταν για εσάς, θα σταματούσε να σπαταλά δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Θα άρχιζε να βελτιώνει τη ζωή σας. Φανταστείτε αν όλα τα τεράστια χρήματα που σπατάλησε το καθεστώς σε πυρηνικά όπλα και ξένους πολέμους επενδύονταν στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στη βελτίωση της υγειονομικής σας περίθαλψης, στην οικοδόμηση των υποδομών του έθνους σας, του νερού, των λυμάτων, όλων των άλλων πραγμάτων που χρειάζεστε. Φανταστείτε το».

Και συνεχίζει με την υπόσχεση:

«Όταν το Ιράν είναι επιτέλους ελεύθερο – και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι – όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός, θα είναι επιτέλους ειρηνικοί. Οι δύο χώρες μας, το Ισραήλ και το Ιράν, θα έχουν ειρήνη.

«Όταν έρθει εκείνη η μέρα, το τρομοκρατικό δίκτυο που έχτισε το καθεστώς σε πέντε ηπείρους θα χρεοκοπήσει, θα εξαρθρωθεί. Το Ιράν θα ευδοκιμήσει όσο ποτέ άλλοτε. Παγκόσμιες επενδύσεις. Μαζικός τουρισμός. Λαμπρή τεχνολογική καινοτομία βασισμένη στα τεράστια ταλέντα που υπάρχουν στο εσωτερικό του Ιράν. Αυτό δεν ακούγεται καλύτερο από την ατελείωτη φτώχεια, την καταστολή και τον πόλεμο;»

Ο Νετανιάχου καταλήγει: «Μην αφήσετε μια μικρή ομάδα φανατικών θεοκρατών να συντρίψουν τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Αξίζετε καλύτερα. Τα παιδιά σας αξίζουν κάτι καλύτερο. Ολόκληρος ο κόσμος αξίζει κάτι καλύτερο. Ξέρω ότι δεν υποστηρίζετε τους βιαστές και τους δολοφόνους της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αλλά οι ηγέτες σας υποστηρίζουν. Αξίζετε περισσότερα. Ο λαός του Ιράν πρέπει να γνωρίζει – το Ισραήλ στέκεται μαζί σας. Είθε να γνωρίσουμε μαζί ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή