Ηνωμένα Έθνη: Τριμερής άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο για το Κυπριακό

«Η ημερομηνία της άτυπης συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα», όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ηνωμένα Έθνη: Τριμερής άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο για το Κυπριακό
1'

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τριμερή άτυπη συνάντηση μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς παρουσία του Αντόνιο Γκουτέρες, εντός του Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη. Κεντρικό θέμα θα είναι το Κυπριακό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ντουζαρίκ, «η ημερομηνία της άτυπης συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα», τόνισε. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διμερών συναντήσεων στη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Γραμματέας προσκάλεσε τους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ σε μία άτυπη τριμερή συζήτηση τον Οκτώβριο, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία του Κυπριακού.

«Αμφότεροι οι άνδρες αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Η ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα», ανέφερε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή