Ποια τα θετικά και τα αρνητικά των υποψηφίων αντιπροέδρων των ΗΠΑ

Καθώς πλησιάζει η τηλεμαχία, οι προβολείς στρέφονται στον Δημοκρατικό Κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ και τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή από το Οχάιο Τζ. Ντι Βανς. 
1'

Αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά:

Τιμ Γουόλζ:

- Θετικά:Έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία ζητήματα όπως η πανδημία, ενώ προωθεί διακομματικές πολιτικές για την υγεία και την εκπαίδευση. Υποστηρίζει τους βετεράνους και μια πιο πράσινη οικονομία.

- Αρνητικά: Κατηγορήθηκε για τον χειρισμό των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την αύξηση των δημοσίων δαπανών.

- Ημερήσια Διάταξη: Πολιτικές για την υγεία, την εκπαίδευση και την οικονομική ισότητα.

- Αδυναμίες: Ο χειρισμός των κοινωνικών αναταραχών και η αντίθεσή του σε πιο αυστηρές πολιτικές για τη δημόσια τάξη.

Τζ. Ντι Βανς:

- Θετικά: Εκφράζει τις ανησυχίες της εργατικής τάξης και έχει θέσεις που υποστηρίζουν τον οικονομικό λαϊκισμό και τον πολιτιστικό συντηρητισμό. Η συγγραφική του καριέρα τον έκανε εθνική φιγούρα.

- Αρνητικά: Έχει κατηγορηθεί για πολιτικό καιροσκοπισμό λόγω των μεταβαλλόμενων θέσεών του για τον Τραμπ και την πολιτική του στάση.

- Ημερήσια Διάταξη: Υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας, περιορισμός της μετανάστευσης και καταπολέμηση των προοδευτικών κοινωνικών πολιτικών.

- Αδυναμίες: Η αλλαγή στάσης του για τον Τραμπ.

Ποιος θα κερδίσει;

Ο νικητής θα εξαρτηθεί από το ποιος θα μπορέσει να αγγίξει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ο Γουόλζ θα πρέπει να υπερασπιστεί την εμπειρία του στη διαχείριση κρίσεων, ενώ ο Βανς θα πρέπει να επικεντρωθεί στα οικονομικά θέματα και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο της εργατικής τάξης.