Οι Τούρκοι φοβούνται ότι... το Ισραήλ θα τους επιτεθεί - «Είμαστε ο απώτερος στόχος τους»

«Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας. Μας προστατεύει από το Ισραήλ», είχε πει ο Ερντογάν.
1'

Στην Τουρκία υπάρχει φόβος ότι «ο απώτερος στόχος του Ισραήλ είναι και η Τουρκία» και υπάρχει ανησυχία για τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς, πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε: «Πρέπει να το δείτε τώρα. Ο σιωνισμός τρέφεται με ένα παρανοϊκό θρησκευτικό επιχείρημα. Η πολιτική κυριαρχίας αυτής της περιοχής από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο. Η Τουρκία είναι ένας από τους απώτερους στόχους αυτής της πολιτικής. Ο Νετανιάχου και η συμμορία του το βλέπουν έτσι. «Εμείς και οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής που πρέπει να είμαστε σκλάβοι».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, είχε δηλώσει: «Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας. Μας προστατεύει από το Ισραήλ».

Συγκεκριμένα είπε: «Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Επιτίθεται σε εμάς, σε εμάς! Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας στη Γάζα. Είστε τόσο τυφλοί που δεν το βλέπετε; Δεν σας έχει μείνει καμία λογική για να το καταλάβετε αυτό;

Η στοχοποίηση μας από τους δολοφόνους σιωνιστές και τα πιόνια τους δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε και ούτε να διστάζουμε. Αντιθέτως, είναι ένας μετάλλιο τιμής που θα το έχουμε στο στήθος μας. Όλο το λέω, οι δειλοί δεν μπορούν να χτίσουν ένα μνημείο νίκης».