Ποια είναι η 98η Μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού που εισέβαλε στον Λίβανο

Στόχος η διάλυση στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ, σε μία σειρά από χωριά πλησίον της μεθορίου Λιβάνου-Ισραήλ
Αρχείου
1'

Η 98η Division «98η Μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού», ένας επίλεκτος σχηματισμός μονάδων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, ηγήθηκε της ολονύκτιας χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις IDF.

Στόχος η διάλυση στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ, σε μία σειρά από χωριά πλησίον της μεθορίου Λιβάνου-Ισραήλ. Η 98η Μεραρχία δρούσε στο παρελθόν στη Λωρίδα της Γάζας για μήνες εν μέσω του πολέμου κατά της Χαμάς.

«Μετά από πολλούς μήνες επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι στρατιώτες της μεραρχίας απέκτησαν δεξιότητες και επιχειρησιακή εμπειρία, μετακινήθηκαν βόρεια και τώρα επιχειρούν στο βόρειο πεδίο αφού έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές για τη μάχη στον Λίβανο» ανέφεραν οι IDF.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της εξάρθρωσης της Χαμάς, της επιστροφής των ομήρων μας στην πατρίδα και της αποκατάστασης της ασφάλειας στο βόρειο Ισραήλ» σημειώνουν, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προετοιμασία της Division 98 για την έναρξη της εισβολής στον Λίβανο.