Ο IDF καλεί τους κατοίκους αρκετών χωριών του νότιου Λιβάνου να απομακρυνθούν προς τα βόρεια

«Να είστε προσεκτικοί, δεν επιτρέπεται να πάτε νότια. Αν πάτε νότια μπορεί να θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο» αναφέρει ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF Avichai Adraee

Ο IDF καλεί τους κατοίκους αρκετών χωριών του νότιου Λιβάνου να απομακρυνθούν προς τα βόρεια
AP/Αρχείου
2'

Τους κατοίκους αρκετών χωριών του νότιου Λιβάνου, μεταξύ των οποίων τα χωριά Aabbassiyeh και Bint Jbeil, κάλεσε να εκκενώσουν την περιοχή βόρεια του ποταμού Awali, δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια των ισραηλινών συνόρων, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF Avichai Adraee με δήλωσή του στο X την Τρίτη.

«Οι δραστηριότητες της Χεζμπολάχ αναγκάζουν τις IDF να δράσουν εναντίον της ομάδας», ανέφερε η δήλωση, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι «πρέπει να μεταβούν αμέσως στα βόρεια του Αβάλι».

Συγκεκριμένα η δήλωση του αναφέρει:

Επείγουσα δήλωση προς τους κατοίκους των ακόλουθων χωριών: Yaroun, Ain Ebel, Maroun al-Ras, Tayri, Hadatha Aita al-Jabal (al-Zat), Jmeijima, Toulin, Deir Aames, Burj Qalweyeh, al-Bayada, Zebqin Jabal al-Batm, Sarbin, al-Shaitiya, Kanisa, al-Haniyeh, Ma'rakah, Ghandouriya, Deir Qanun - Malikiyeh al-Sahel, Burj al-Shamali, Abel al-Saqi, Srifa, Deir Qanun al-Nahr, Abbasiyeh, al-Rashidiya, Bint Jbeil, Aitaroun.

Οι δραστηριότητες που συμβαίνουν αναγκάζουν τον IDF να δράσουν. Ο IDF δεν θέλουν να σας βλάψουν και για τη δική σας ασφάλεια πρέπει να εκκενώσετε τα σπίτια σας αμέσως. Όποιος βρίσκεται κοντά σε μέλη της Χεζμπολάχ, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό μάχης θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο. Κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για τις στρατιωτικές της ανάγκες αναμένεται να γίνει στόχος.

Πρέπει να κατευθυνθείτε αμέσως προς τα βόρεια του ποταμού Awali, να σώσετε τις ζωές σας και να εκκενώσετε τα σπίτια σας αμέσως.

Να είστε προσεκτικοί, δεν επιτρέπεται να πάτε νότια. Αν πάτε νότια μπορεί να θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο.

Θα σας ενημερώσουμε όταν είναι ασφαλές να επιστρέψετε στα σπίτια σας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή