Κίνα: Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες σε μαχαίρωμα σε σουπερ μάρκετ

«Υπήρχε αίμα παντού», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας
AP
2'

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν μετά από μαχαιριές που εξαπέλυσε ένας άνδρας μέσα σε σούπερ μάρκετ Walmart στη Σαγκάη το βράδυ της Δευτέρας.

Η κινεζική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 37χρονο άνδρα με το επώνυμο Λιν στη σκηνή, προσθέτοντας ότι είχε έρθει στη Σαγκάη για να «εκτονώσει την οργή του λόγω μιας προσωπικής οικονομικής διαφοράς». Οι περαιτέρω έρευνες συνεχίζονται.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο στο Σονγκτζιάνγκ, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στα νοτιοδυτικά της πόλης, όπου βρίσκονται επίσης πολλά πανεπιστήμια.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι «δεν έφεραν τραύματα που απειλούσαν τη ζωή τους» και δεν πιστεύεται ότι διατρέχουν κίνδυνο.

«Υπήρχε αίμα παντού», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας με το επώνυμο Σι στο BBC News.

Ο κ. Σι, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο στο ισόγειο του Ludu International Commercial Plaza, δήλωσε ότι δεκάδες πυροσβέστες και αξιωματικοί ειδικών όπλων και τακτικών (SWAT) μπήκαν στο εμπορικό κέντρο και ζήτησαν από τον κόσμο να εκκενώσει το χώρο.

«Δεν ήξερα τι συνέβαινε, αλλά ξαφνικά είδα ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι», είπε.

«Κανείς δεν είχε βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν ήμασταν ψυχολογικά προετοιμασμένοι γι' αυτό... Αυτού του είδους το τυχαίο περιστατικό είναι τρομακτικό και ανησυχητικό», είπε, προσθέτοντας ότι «γλίτωσε οριακά» τον θάνατο.

Οι συζητήσεις σχετικά με το περιστατικό φαίνεται τώρα να έχουν λογοκριθεί στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σούπερ μάρκετ άνοιξε την Τρίτη, αλλά με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Τα πυροβόλα όπλα απαγορεύονται στην Κίνα, αλλά η χώρα έχει δει μια σειρά από επιθέσεις με μαχαίρι τους τελευταίους μήνες.

Τον περασμένο μήνα, ένας 10χρονος Ιάπωνας μαθητής έχασε τη ζωή του μία ημέρα αφότου μαχαιρώθηκε κοντά στο σχολείο του στη νότια Κίνα.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τέσσερις καθηγητές αμερικανικού κολεγίου μαχαιρώθηκαν σε δημόσιο πάρκο στη βορειοανατολική πόλη Τζιλίν. Τον Μάιο, ένας άνδρας μαχαίρωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 21 σε νοσοκομείο στη νότια επαρχία Γιουνάν.