ΗΠΑ: Το Ιράν ετοιμάζει άμεσα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ συμμετέχουν στις αμυντικές προετοιμασίες του Ισραήλ, τόνισε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που δεν κατονομάζεται.

ΗΠΑ: Το Ιράν ετοιμάζει άμεσα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ
2'

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους αμερικάνικων μέσων ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ «έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει άμεσα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για την υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», προειδοποίησε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ήδη προχωρά σε λήψη μέτρων για την αποφυγή απωλειών, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Πριν από λίγες ώρες, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

  • Εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνον σε χώρους όπου υπάρχει πρόσβαση σε προστατευμένο χώρο σε περίπτωση συναγερμού.
  • Συγκεντρώσεις και θρησκευτικές τελετές μπορούν να πραγματοποιηθούν με όριο έως 30 άτομα σε ανοιχτό χώρο και έως 300 άτομα σε κλειστούς χώρους.
  • Οι χώροι εργασίας λειτουργούν μόνον όταν υπάρχει πρόσβαση σε προστατευμένο χώρο σε περίπτωση συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το Ισραήλ πραγματοποίησε σειρά επιθέσεων σε εγκαταστάσεις ακόμη και στην Συρία, που ίσως μεταδίδουν πληροφορίες στο Ιράν για τις κινήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και σε εγκαταστάσεις ραντάρ.

Συγκεκριμένα το Ισραήλ έπληξε τουλάχιστον τρεις αντιαεροπορικούς σταθμούς ραντάρ στη νότια Συρία, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού που βρίσκεται σε στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Συναγερμός» από ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή η αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας προς τους εργαζομένους της πρεσβείας και τις οικογένειές τους «να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία μέχρι νεωτέρας».

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απομάκρυνση των πολιτών της από τον Λίβανο, από αέρος και θαλάσσης και συνεργάζεται με περίπου 20 χώρες, προετοιμάζοντας μια πιθανή εκκένωση των ξένων υπηκόων μέσω του τουρκικού εδάφους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγο νωρίτερα, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα επαναπατρίσει τους πολίτες της από τον Λίβανο, όπως μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου κάλεσε τους Βέλγους πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο «το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο, έχουν ήδη μεταφερθεί περαιτέρω στρατεύματα προκειμένου αυτά να συμβάλλουν στην εκκένωση των Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή