Από αποστάτης της Βόρειας Κορέας, αστέρας της K-pop στη Νότια

Η K-pop μουσική στη Βόρεια Κορέα είναι παράνομη και οι παραβάτες κινδυνεύουν με εκτέλεση
2'

Ένας 24χρονος Βορειοκορεάτης αποστάτης, ο οποίος έζησε δύσκολα, κλέβοντας τρόμιμα και γυρνώντας ως άστεγος στους δρόμους, ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του ως σταρ της K-pop.

Ο Yu Hyuk, είναι μέλος των 1VERSE, ενός συγκροτήματος αγοριών, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δικά τους επίσημα τραγούδια, το συγκρότημα έχει ήδη χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φανατικούς θαυμαστές.

Αφού εγκατέλειψε την πατρίδα του σε ηλικία μόλις 13 ετών, ο ανερχόμενος μουσικός αντιμετώπισε περαιτέρω δυσκολίες καθώς αγωνιζόταν να προσαρμοστεί - και χρόνια αργότερα βρέθηκε να εγκαταλείπει ένα κολέγιο τεχνών, με τεράστια χρέη χάρη σε μια απάτη και να εργάζεται σε εργοστάσιο ημιαγωγών της Samsung.

Αλλά τώρα, ο Yu και ο συνάδελφός του Kim Seok, 24 ετών - ο οποίος είναι επίσης από τη Βόρεια Κορέα - γράφουν ιστορία με το πρώτο συγκρότημα K-pop με αποστάτες.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης τον Αμερικανό-Κινέζο καλλιτέχνη Kenny, 21 ετών, και τη Murita Aito, 19 ετών, η οποία είναι Γιαπωνέζα.

Σε συνεντεύξεις του σε διεθνή ΜΜΕ, ο Yu περιέγραψε τις συνθήκες διαβίωσής του στη Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζοντάς την οικογένειά του πάμφτωχη.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν τριών ετών και ο πατέρας του χρειάστηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους, ενώ η μητέρα του κατάφερε να διαφύγει στη Νότια Κορέα.

Στα 13 του, μετά από παρότρυνση της μητέρας του, αλλά και τη βοήθεια του πατέρα του, έκανε το επικίνδυνο ταξίδι μέσω Κίνας και διαφόρων χωρών, για να φτάσει στη Σεούλ.

Όταν έφτασε στη Νότια Κορέα, μπήκε στο τρίμηνο πρόγραμμα που βοηθάει τους Βορειοκορεάτες λιποτάκτες να αφομοιωθούν και στη συνέχεια σε ένα οικοτροφείο.

Σε ηλικία 15 ετών, έλαβε την τραγική είδηση ότι ο πατέρας του πέθανε. Κάπου εκεί άρχισε να γράφει στίχους ραπ, δουλεύοντας παράλληλα.

Η τύχη του άλλαξε όταν γνώρισε τη Michelle Cho, η οποία εργαζόταν σε ένα από τα τρία μεγάλα μουσικά πρακτορεία της Νότιας Κορέας, την SM Entertainment και ξεκινούσε τη δική της ανεξάρτητη εταιρία- Singing Beetle.

Ο Yu εντυπωσίασε τη Michelle με ένα τραγούδι που είχε γράψει και τον βοήθησε να αναπτύξει τις δεξιότητές του στη ραπ με μαθήματα.

Μέχρι το 2021, ο Yu εγκατέλειψε τη δουλειά του στη Samsung και ξεκίνησε τη μμουσική καριέρα του, ελπίζοντας μια μέρα να ασχοληθεί και με την υποκριτική.

Αντίθετα, ο συνάδελφός του στο συγκρότημα Seok - ο οποίος ήρθε στη Νότια Κορέα το 2018 - μεγάλωσε σε ένα αρκετά πλούσιο περιβάλλον και απολάμβανε «λαθραία» τραγούδια και μουσικά βίντεο K-pop, τα οποία είναι παράνομα στη Βόρεια Κορέα.