O IDF ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή της «Μονάδας 4400» της Χεζμπολάχ

Ο Qasir ήταν διοικητής της μονάδας που ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο
AP
2'

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η αεροπορία του σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Muhammad Jaafar Qasir στη Βηρυτό.

Ο Qasir ήταν διοικητής της μονάδας που ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Η ανακοίνωση

«Ο εκπρόσωπος του IDF ανακοινώνει ότι σήμερα (Τρίτη), 1 Οκτωβρίου 2024, ο IDF εξάλειψε τον τρομοκράτη Mohammad Jaafar Qasir, διοικητή της μονάδας για τη μεταφορά όπλων από το Ιράν και τα παρακλάδια του στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο (Μονάδα 4400).

Μαχητικά αεροσκάφη της IAF, υπό την ακριβή καθοδήγηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Πληροφοριών, επιτέθηκαν στη Βηρυτό και σκότωσαν τον Katzir.

Ο Qasir ήταν ανώτερο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και τα πιο κυρίαρχα στοιχεία στον τρομοκρατικό άξονα Ιράν-Χεζμπολάχ-Συρίας και θεωρήθηκε κοντά στο ιρανικό καθεστώς.

Ο Qasir ηγήθηκε και διηύθυνε εκατοντάδες επιχειρήσεις μεταφοράς στρατηγικών όπλων στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Μεταξύ άλλων, προώθησε το πρόγραμμα πυραύλων ακριβείας της Χεζμπολάχ και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων πυρός της Χεζμπολάχ, οι οποίες προορίζονταν να χτυπήσουν το ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο και διάφορους στόχους στο κράτος του Ισραήλ. Υπηρέτησε ως διοικητής της Μονάδας 4400 τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ και ηγήθηκε οικονομικών πρωτοβουλιών για την απόκτηση χρηματοδότησης για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της οργάνωσης, όπως οικονομικά έργα στο Λίβανο και τη Συρία, χρηματοπιστωτικές υποδομές και επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά και τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν και τη Συρία στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Ο IDF συνεχίζει να επιτίθεται στους διοικητές της Χεζμπολάχ και σε οποιονδήποτε αποτελεί απειλή για τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Επιπλέον, ο IDF βλάπτει και μειώνει τις δυνατότητες και την υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, με έμφαση στις οδούς μεταφοράς όπλων και ενίσχυσής της».