Ανακάλυψε αρχαίο κόσμημα σε παραλία της Κορνουάλης – Πιθανόν να είναι 2.000 ετών

Το κόσμημα είναι σε μέγεθος μίας πινέζας και αποτυπώνει μία γυναικεία φιγούρα

Το κόσμημα που εντόπισε η Nikki Banfield στην παραλία

SWNS
2'

Η 43χρονη Nikki Banfield έλεγε ότι πάντα έβρισκε «θησαυρούς» στην παραλία. Πρόσφατα, βρήκε ένα γυάλινο «καμέο» (κόσμημα τύπου καρφίτσα) στο μέγεθος περίπου μιας δεκάρας με την απεικόνιση ενός γυναικείου προσώπου. Πρόκειται για αντικείμενο που μπορεί να είναι 200 ετών, αλλά θα μπορούσε να είναι και… 2.000 ετών.

Τα συγκεκριμένα τύπου κοσμήματα, σύμφωνα με τα όσα εξήγησε η Banfield στην αγγλική υπηρεσία πολυμέσων SWNS, είναι γνωστά ως «γλυπτικά». Αυτά τα μικρά στολίδια συνδέονται με την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι έγιναν δημοφιλή κοσμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της βικτωριανής περιόδου, οδηγώντας σε σύγχυση σχετικά με την προέλευσή τους.

Η Banfield εντόπισε το εν λόγω μικρό αντικείμενο στα Νησιά Σίλι, (αρχιπέλαγος στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κορνουάλης της Μεγάλης Βρετανίας). «Πάντα βρίσκω κάτι περιπλανιέμαι στην παραλία και σκαλίζω δεξιά κι αριστερά. Όταν το βρήκα, νόμιζα ότι ήταν ένα κουμπί. Αλλά μόλις το σήκωσα και το κράτησα στο φως, συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι πολύ διαφορετικό».

Στην πορεία, η ίδια συναντήθηκε μ’ έναν επιμελητή στο τοπικό μουσείο για να δει αν μπορούν από κοινού να λύσουν το μυστήριο γύρω από το αντικείμενο που είναι περίπου στο μέγεθος μιας πινέζας.

«Αντικείμενα σαν αυτό είναι στενά συνδεδεμένα με την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Συχνά χρησιμοποιήθηκαν ως φυλαχτά για προστασία. Ήταν σκαλισμένα με εικόνες θεοτήτων, μυθολογικές φιγούρες, ζώα, αγαπημένα πρόσωπα», συμπλήρωσε η ίδια ενώ εξέφρασε τις ελπίδες της να σχετίζεται με μια αρχαία, πιθανόν ρομαντική, ιστορία.

«Ό,τι κι αν αποδειχτεί, θα εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο εύρημα, καθώς είναι όμορφο και έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία τόσων πολλών».

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις