ΗΠΑ: 4χρονο αγόρι ζητιανεύει για ψωμί από τον πατέρα του πριν πεθάνει από ασιτία - Σπαρακτικό βίντεο

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την πρώην σύζυγό του, ο πατέρας φέρεται να της είπε: «Δεν χρειάζεται να φάει βραδινό»
Youtube
6'

Ένα σπαρακτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένα τετράχρονο αγόρι από το Τέξας παρακαλούσε τον πατέρα του για ένα κομμάτι ψωμί, πριν πεθάνει αργότερα από ασιτία.

Περισσότερα από 30 βίντεο του Μπέντζαμιν Σερβέρα προβλήθηκαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο με το μικρό αγόρι να ζητάει νευρικά από τον πατέρα του κάτι να φάει.

«Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ψωμί;» είπε ο Μπέντζαμιν με τα χέρια του σφιχτά διπλωμένα μπροστά στο στήθος του, καθώς τα ρούχα του κρέμονταν από πάνω του. Το βίντεο τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν ο τετράχρονος πεθάνει από ασιτία.

Το μικρό αγόρι παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί, νερό ή γάλα πριν παρακαλέσει: «Θέλω λίγο ψωμί», σύμφωνα με το KSAT.

Τα βίντεο, που τραβήχτηκαν από κινητό τηλέφωνο και υλικό από κάμερες ασφαλείας, παίχτηκαν μπροστά στον πατέρα του Μπέντζαμιν, τον 31χρονο Μπράντον Σερβέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη αν καταδικαστεί.

Άλλα βίντεο από τις αρχές του 2021 δείχνουν το μικρό αγόρι να ψάχνει στα ντουλάπια και το ψυγείο για να βρει φαγητό μέσα στη νύχτα. Ο Μπέντζαμιν φαίνεται να αρπάζει σνακ φρούτων, ένα κύπελλο ζελέ, μπισκότα και γάλα.

Τελικά, ο Μπράντον κλειδώνει τα ντουλάπια, δυσκολεύοντας έτσι τον Μπέντζαμιν να κλέψει τρόφιμα.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την πρώην σύζυγό του, ο Μπράντον φέρεται να της είπε: «Δεν χρειάζεται να φάει βραδινό» και είπε στην πρώην του να δώσει απλώς ψωμί στο παιδί, αφού εκείνη του είπε ότι παρακαλούσε όλη μέρα.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει επίσης το παιδί να κλαίει ενώ είναι παγιδευμένο στο λιτά επιπλωμένο δωμάτιό του, το οποίο μοιραζόταν με τον αδελφό του. Ο Μπέντζαμιν ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν είχε κρεβάτι και αναγκάστηκε να κοιμηθεί σε ένα στρώμα με μια κουβέρτα εμποτισμένη με ούρα.

Άλλα βίντεο δείχνουν τον Μπέντζαμιν να γρονθοκοπεί τον εαυτό του στο πρόσωπο στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και τον Μπράντον να απειλεί το παιδί του, ενώ εκείνος ζητιανεύει για ψωμί, σύμφωνα με την San Antonio Express-News.

Το υλικό από το κινητό τηλέφωνο αποκτήθηκε από την αστυνομία από τη συσκευή της μητριάς του Μιράντα Κασάρεζ, ενώ το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης ελήφθη από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος, σύμφωνα με τον ντετέκτιβ Λόρενς Σάιζ του αστυνομικού τμήματος του Σαν Αντόνιο.

Ενώ οι εισαγγελείς παρουσίαζαν τα αποδεικτικά στοιχεία, πολλοί ένορκοι αναγκάστηκαν να κοιτάξουν αλλού ή κούνησαν το κεφάλι τους, ενώ ο Μπράντον παρέμεινε ανέκφραστος, σύμφωνα με το KSAT.

Τι είπαν στο δικαστήριο

Η επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Bexar, Δρ Κίμπερλι Μολίνα, έδειξε επίσης φωτογραφίες από το μελανιασμένο σώμα του Μπέντζαμιν και είπε στο δικαστήριο ότι τα τραύματα δεν προήλθαν από προσπάθειες να γίνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση - όπως προσπάθησε να συμπεράνει η υπεράσπιση του Μπράντον.

Η υπεράσπιση του πατέρα προσπάθησε να απαξιώσει την έκθεση της Μολίνα, όπου αποφάνθηκε ότι το αγόρι πέθανε από ασιτία, λέγοντας ότι είναι παραπλανητική, σύμφωνα με το KSAT.

Η δικηγόρος του, Τζόντι Σόγιαρς, υποστήριξε ότι η Μολίνα στρογγυλοποίησε τους αριθμούς και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο έγινε αντιληπτή η ανάπτυξη του παιδιού, σύμφωνα με την San Antonio Express-News.

Τα ρούχα και το βάρος του αγοριού χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος του, γεγονός που την βοήθησε να οδηγηθεί στην απόφαση για λιμοκτονία.

Ο Μπέντζαμιν ζύγιζε μόνο 28 κιλά τη στιγμή του θανάτου του και δεν είχε μεγαλώσει για 10 μήνες, σύμφωνα με τον Μολίνα. Σημείωσε επίσης ότι το αγόρι δεν είχε καθόλου σωματικό λίπος και ότι δεν βρέθηκε τροφή στον εντερικό σωλήνα όταν πέθανε.

Είπε επίσης ότι ο Μπέντζαμιν έπασχε από μακροκυτταρική αναιμία λόγω έλλειψης βιταμινών. Η διαταραχή του αίματος εμφανίζεται όταν ο οργανισμός στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών για να σχηματίσει αρκετά κύτταρα του αίματος.

Ο θύμος αδένας του Μπέντζαμιν -που βρίσκεται στο άνω μέρος του θώρακα- είχε επίσης εξαφανιστεί, κάτι που είναι πιθανό αν ένα παιδί βρίσκεται υπό ακραίο στρες, είπε, σύμφωνα με την Express-News.

Ο παιδίατρος Τζέιμς Λουκφαρ, ο οποίος περιέθαλψε το αγόρι στο νοσοκομείο όπου πέθανε, δήλωσε επίσης ότι το αγόρι ήταν υπόβαρο για την ηλικία του και συμφώνησε με την απόφαση της Μολίνα.

«Κατά τη γνώμη μου, υπήρχαν σημαντικές αποδείξεις ότι ο Μπέντζι είχε πέσει θύμα ασιτίας που οδήγησε στον θάνατό του», είπε, σύμφωνα με το KSAT.

Κατά τη διάρκεια ενός κοινωνικού ελέγχου, ο Μπέντζαμιν εθεάθη με μαύρα μάτια και ήταν τόσο αδύνατος που τα πλευρά του έβγαιναν προς τα έξω.

Ο αστυνομικός Ομάρ Περέζ, ένας από τους δύο αστυνομικούς που έκαναν την κλήση πρόνοιας, είπε στο δικαστήριο ότι ο Μπέντζαμιν «είχε ορατά τραύματα».

Ο Περέζ πρόσθεσε: «Είχε μώλωπες στα μάτια και στον κορμό του και ήταν αδύνατος... μπορούσε να δει κανείς τα κόκαλά του».

Οι Μπράντον και Κασάρεζ είπαν στην αστυνομία ότι το αγόρι είχε κάνει κακό στον εαυτό του και είχε προβλήματα συμπεριφοράς.

Ο Μπέντζαμιν πέθανε στις 17 Αυγούστου 2021 και ο Μπράντον αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για τραυματισμό παιδιού που προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη, η οποία αποτελεί κακούργημα.

Η Καζάρεζ κρίθηκε ένοχη τον Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για τραυματισμό παιδιού από αμέλεια που προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη, σύμφωνα με το San Antonio Express-News.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μπέντζαμιν, ο οποίος προσδιορίζεται μόνο ως BC, κατέθεσε ότι η Καζάρεζ ανάγκαζε τον αδελφό του να τρώει καυτή σάλτσα και απολυμαντικό χεριών και πετούσε το αγόρι στον αέρα και δεν το έπιανε, σύμφωνα με το People.

Προσοχή: Σκληρές Εικόνες

Με πληροφορίες από την Daily Mail