Επιβάτης πτήσης «τράβηξε» τη στιγμή που το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους κατά του Ισραήλ

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ
YouTube - New York Post
1'

Την τρομακτική στιγμή που οι πύραυλοι του Ιράν εκτοξεύονται κατά του Ισραήλ κατέγραψε επιβάτης σε πτήση, με το βίντεο να αναρτάται στα social media και να μαγνητίζει πλήθος προβολών αλλά και σχολίων.

Πρόκειται για τους σχεδόν 200 πυραύλους που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Ένας επιβάτης σε πτήση για το Ντουμπάι τράβηξε σε βίντεο την εν λόγω επίθεση και όπως φαίνεται ο ουρανός γεμίζει με «λάμψεις» που η μία διαδέχεται την άλλη. Μία εικόνα που άφησε πολλούς με το στόμα ανοιχτό.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Από τη δική του πλευρά, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε νωρίτερα πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Τον Ιούνιο του 2023, το Ιράν αποκάλυψε υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς, που βάφτισε Φάταχ, τονίζοντας πως είναι ικανός να κινείται με ταχύτητα δεκαπενταπλάσια αυτής του ήχου.

Σχετικές ειδήσεις