Diddy: «Τσουνάμι» νέων μηνύσεων κατά του ράπερ ακόμη και απο ανηλίκους - Στο φως λίστα με συνεργούς

Περισσότερα από 100 φερόμενα θύματα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, πρόκειται να μηνύσουν τον ράπερ P Diddy για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, δήλωσε Αμερικανός.  δικηγόρος. Για κάποιους, το μεγαλύτερο μυστικό στη βιομηχανία του θεάματος αποκαλύφθηκε και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές
AP
7'

Περισσότερα από 100 άτομα πρόκειται να μηνύσουν τον γνωστό ραπερ P Diddy για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, δήλωσε Αμερικανός δικηγόρος. Ο δικηγόρος Tony Buzbee με έδρα το Τέξας είπε ότι μερικά από τα φερόμενα θύματα περιλαμβάνουν ανήλικους που κακοποιήθηκαν όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε επιθετικά», είπε στους δημοσιογράφους. Η Erica Wolff, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον μουσικό παραγωγό, είπε ότι ο ίδιος αρνείται «εμφατικά και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι «ψευδείς και συκοφαντικές».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, είπε ότι ο ίδιος και η ομάδα του «θα κινήσουν γη και ουρανό για να βρουν τους υπευθύνους» στα φερόμενα εγκλήματα ή «οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα που συμμετείχε ή επωφελήθηκε από αυτήν την απαίσια συμπεριφορά». Ο ράπερ «ανυπομονεί να αποδείξει την αθωότητά του και να δικαιωθεί στο δικαστήριο, όπου η αλήθεια θα αποδειχθεί με βάση στοιχεία και όχι εικασίες». Η νομική ενέργεια είναι η τελευταία εναντίον του.

Ο Σον Τζον Κομπς (γνωστός με τα καλλιτεχνικά του ονόματα Diddy, Puff Daddy και P. Diddy) συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για εκβιασμό και σεξουαλική διακίνηση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αφού του αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης, για την οποία ασκεί έφεση. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια.

Πάνω απο 120 θύματα σε 25 πολιτείες των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Buzbee, ο οποίος έχει άδεια να ασκεί δικηγορία στο Τέξας και τη Νέα Υόρκη, ο συνολικός αριθμός των φερόμενων θυμάτων που εκπροσωπεί είναι 120, με τους μισούς από αυτούς να είναι άνδρες και οι άλλοι μισοί γυναίκες που προέρχονται από περισσότερες από 25 πολιτείες στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι 25 από τα φερόμενα θύματα που εκπροσωπεί ήταν ανήλικοι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ράπερ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι κατηγορίες εκτείνονται από το 1991 έως και φέτος με τα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, είπε ο δικηγόρος. Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα περιστατικά συνέβησαν μετά το 2015.

Οι περισσότεροι από τους ενάγοντες, είπε, ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν σε ραντεβού μετά από πάρτι που διοργάνωσε ο Diddy και πραγματοποιήθηκαν σε γνωστούς χώρους, καθώς και σε ιδιωτικές κατοικίες και ξενοδοχεία. Γίνονταν είτε για να σηματοδοτήσουν την κυκλοφορία άλμπουμ είτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Άλλα έγιναν σε φερόμενες οντισιόν.

«Πολλές φορές, ειδικά οι νέοι που ήθελαν να εισχωρήσουν στη βιομηχανία, εξαναγκάζονταν σε αυτό το είδος συμπεριφοράς με την υπόσχεση ότι θα γίνουν αστέρια ή με την υπόσχεση ότι ο Σον Κομπς θα ακούσει την κασέτα τους», είπε ο κ. Buzbee.

Ένας άνδρας, ο οποίος ήταν τότε εννέα ετών, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ράπερ και τους συνεργάτες του σε ένα στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη ενώ προσπαθούσε να κλείσει μια δισκογραφική συμφωνία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. «Αν δεν είχε τόση εξουσία, νιώθω ότι θα μπορούσα να είχα γίνει κάτι σπουδαίο. Εγκατέλειψα τη βιομηχανία λόγω αυτού που μου έκανε ο Σον Κομπς, είπε σε δήλωση μέσω του δικηγόρου του.

Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος ήταν επίσης ανήλικος εκείνη την εποχή, ισχυρίστηκε ότι του είπαν ότι θα τον έκαναν «αστέρι», αλλά έπρεπε πρώτα να επισκεφτεί τον ράπερ μόνος του χωρίς τους γονείς του. Μόλις βρέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο, ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο ράπερ ζήτησε από το αγόρι να του κάνει στοματικό σεξ.

«Το μεγαλύτερο μυστικό στη βιομηχανία του θεάματος αποκαλύφθηκε»

Ο κ. Buzbee έθιξε επίσης την υπόθεση ενός 15χρονου τότε κοριτσιού που ισχυρίζεται ότι είχε μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη για ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Diddy και στη συνέχεια βιάστηκε από τον ίδιο και άλλους.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι υπήρχε σαφής τρόπος λειτουργίας με τα υποτιθέμενα θύματα να καταναλώνουν συνήθως ποτέ με ουσίες πριν υποστούν σεξουαλική επίθεση. «Το μεγαλύτερο μυστικό στη βιομηχανία του θεάματος αποκαλύφθηκε επιτέλους στον κόσμο», είπε ο κ. Buzbee. «Ο τοίχος της σιωπής έχει πλέον σπάσει».

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για ομαδική αγωγή και ότι θα υποβάλλονται ατομικές υποθέσεις για κάθε φερόμενο θύμα. Ο Andrew Van Arsdale, δικηγόρος στο δικηγορικό συγκρότημα AVA που συνεργάζεται με τον κ. Buzbee, είπε ότι η εταιρεία του είχε λάβει περισσότερες από 3.000 τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που ισχυρίζονταν την κακοποίηση από τον μεγιστάνα της μουσικής.

Εκτός από τα 120 φερόμενα θύματα, είπε ότι η εταιρεία του εργάζεται για να ελέγξει άλλες 100 περιπτώσεις.

Η «καυτή λίστα» με τους συνεργούς

Στο πλαίσιο των νέων αγωγών αναμένεται να βγει στο φως λίστα με τους φερόμενους συνεργούς του Σον 'Diddy' Κομπς και ο εμπλεκόμενος δικηγόρος λέει ότι περιέχει γνωστά ονόματα. «Τα ονόματα θα σας σοκάρουν», είπε ο Tony Buzbee κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, καθώς ανακοίνωσε τις νέες υποθέσεις

«Θα έρθει η μέρα που θα ονομάσουμε άλλα ονόματα εκτός από τον Σον Κομπος, και υπάρχουν πολλά ονόματα», συνέχισε. «Είναι ήδη ένας μακρύς κατάλογος, αλλά λόγω της φύσης αυτής της υπόθεσης, θα βεβαιωθούμε, σίγουρα, ότι έχουμε δίκιο πριν το κάνουμε αυτό.

Όπως είπε σχεδιάζει να καταθέσει αγωγές σε πολλές πολιτείες τις επόμενες 30 ημέρες και δεσμεύτηκε να αποκαλύψει τα ονόματα σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Πολλοί από τους ισχυρισμούς σχετίζονται με τα περιβόητα ετήσια White Parties του ράπερ, καθώς και με ξενοδοχεία και συχνά φέρεται να συνδέονται με ναρκωτικά.

Ο Diddy κρατείται επί του παρόντος στο Metropolitan Detention Centre του Μπρούκλιν εν αναμονή της δίκης του, αφού δύο από τα αιτήματά του για αποφυλάκιση απορρίφθηκαν. Οι εισαγγελείς λένε ότι «κακομεταχειριζόταν, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες και άλλους γύρω του για να εκπληρώσoυν τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύσει τη φήμη του και να κρύψει τη συμπεριφορά του».

Κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε και εξανάγκαζε άντρες και γυναίκες να λάβουν μέρος σε πάρτι οργίων που αποκαλούνται «Freak Off's». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έρευνες ανακάλυψαν ναρκωτικά και όπλα μαζί με 1.000 μπουκάλια baby oil και λιπαντικό μετά από επιδρομές στις επαύλεις του στο Μαϊάμι και στο Λος Άντζελες.

Η υπόθεση κακοποίησης της Cassie

Οι ποινικές κατηγορίες απηχούν τους ισχυρισμούς της πρώην φίλης του, Cassie Ventura, σε μια αγωγή που διευθετήθηκε την επόμενη μέρα της κατάθεσής της. Η Cassie -τραγουδίστρια R&B που κάποτε είχε υπογράψει με τη δισκογραφική εταιρεία του Κομπς, την Bay Boy Records - κατέθεσε μια αγωγή-βόμβα κατηγορώντας τον πρώην σύντροφό της ότι τη βίαζε και την κακοποιούσε σωματικά για πάνω από μια δεκαετία.

Mε την πρώην σύντροφό του Cassie

AP

Η τραγουδίστρια, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Casandra Ventura, ισχυρίζεται ότι ο ράπερ την εμπορεύτηκε, τη βίασε και την χτυπούσε άγρια από το 2005 έως το 2018, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αγωγή στο Μανχάταν.

«Καθώς κάνουμε αυτό το σημαντικό έργο, ζητάμε από το κοινό να καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται απίστευτο κουράγιο για τα θύματα να εμφανιστούν. Ζητώ να συμπεριφερθούμε σε αυτά τα γενναία άτομα με την αξιοπρέπεια και τη συμπόνια που τους αξίζει καθώς περνούν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιπλέον, ζητώ επίσης, εάν έχετε πέσει θύμα ή είστε μάρτυρας, παρακαλώ να εμφανιστείτε. Η ταυτότητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική» απηύθυνε έκκληση

Με πληροφορίες απο BBC, Daily Mail