Ιερουσαλήμ: Συγκλονισμένοι οι ελληνοϊσραηλινοί για τον 26χρονο Ιωνά - «Στόχος η τελική νίκη»

Ένα από τα θύματα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ ήταν ο νεαρός Ιωνάς Καρούσης, ένα γεγονός που σκόρπισε τη θλίψη στους δικούς του και στην ελληνοϊσραηλινή κοινότητα.

Ιερουσαλήμ: Συγκλονισμένοι οι ελληνοϊσραηλινοί για τον 26χρονο Ιωνά - «Στόχος η τελική νίκη»
3'

Ο Ραββίνος Μοντερχάϊ Φριζής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ζει στην Ιερουσαλήμ. Γνώριζε προσωπικά τον πατέρα του θύματος του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Τελ Αβίβ, τον Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι επιστήμονας υψηλού κύρους στο Ισραήλ.

9624c790806715cbac2414cb1d938288_XL.jpg

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με την οποία καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος από την απώλεια του γιου του, του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στο Ισραήλ δεν είχαν ανακοινωθεί όλα τα ονόματα των 8 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, και έτσι ενημερώθηκε από το Newsbomb.gr για την τραγική είδηση.

1727865619775-923672850-1727864760767-528064396-5.jpg

«Ο Δημήτρης Καρούσης είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της ελληνοχριστιανικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ, ενώ όλοι λένε τα καλύτερα για τον τρόπο που ασκεί το ιατρικό λειτούργημα.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη πίστη κι είχαμε μαζί βαθιές, θεολογικές κουβέντες. Αυτό σπανίζει στον ιατρικό χώρο κι είναι σημαντικό. Δυστυχώς η μοίρα κι αυτός ο πόλεμος του επιφύλαξαν το χειρότερο, να χάσει τον γιο του». Η σύζυγός του, δε, και μητέρα του θύματος, εργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο ελληνικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή πυραυλική επίθεση του Ιράν, ο Ραββίνος Μοντερχάι αναφέρει ότι ήταν πιο ισχυρή σε σχέση με αυτή του Απριλίου, αλλά αυτό που θα επιφέρει είναι η απάντηση του Ισραήλ, που είναι θέμα χρόνου.

Ρωτώντας τον τι πρέπει να γίνει για να επέλθει η ειρήνη, αναφέρει ότι αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει όσο υπάρχει «αυτό το φανατικό καθεστώς των μουλάδων που θέλουν να μας εξοντώσουν. Μόνο αν πέσει το καθεστώς θα έρθει η ειρήνη, με τους απλούς μουσουλμάνους δεν έχουμε πρόβλημα».

Και προσθέτει: «Για εμάς είναι πόλεμος επιβίωσης τον οποίο τον ασκούμε με πολλές θυσίες… Θυμάστε πως ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος και που είμαστε σήμερα. Στόχος μας, η απόλυτη νίκη για το καλό το δικό μας, της ανθρωπότητας και της Ελλάδας».

Τον ρωτάμε γιατί της Ελλάδας.

«Αν το Ισραήλ χάσει, τότε θα πάρει μεγαλύτερο θράσος η Τουρκία. Όταν ένας φανατικός παίρνει το πάνω χέρι, τότε ανοίγει η όρεξη και για τους υπόλοιπους. Ο ίδιος ο Ερντογάν, είναι κομμάτι του προβλήματος και τάσσεται με το φανατικό ισλάμ, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, απροκάλυπτα και ανοιχτά… Αυτές οι συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις του, συνιστούν κομμάτι του προβλήματος. Η Τουρκία αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την Ελλάδα και την Κύπρο και όχι για το ίδιο το Ισραήλ», καταλήγει.

Δείτε εδώ την αναλυτική συνέντευξη του Ραββίνου Μοντερχάϊ Φριζή στο Newsbomb.gr, από την Ιερουσαλήμ, λίγες ημέρες μετά την εισβολή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή