Τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ: Έγινε «ασπίδα» για το μωρό της 33χρονη θύμα της επίθεσης

Η μητέρα με το παιδί στην αγκαλιά προσπάθησε να βγει από το τρένο, όταν την πυροβόλησαν
2'

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης, ενώ σχεδόν παράλληλα εκδηλωνόταν τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό του τραμ στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπου έχασαν τη ζωή τους, 7 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο 25χρονος Έλληνας, Ιώνας Καρούσης.

Σταδιακά βγαίνουν στο φως, συγκλονιστικές ιστορίες για τα θύματα της επίθεσης. Όπως της 33χρονης Inbar Segev, η οποία ήταν μαζί με το εννέα μηνών μωρό της, Ari, τη στιγμή της επίθεσης και το προστάτευσε με το σώμα της στη διάρκεια της επίθεσης.

Η Segev σκοτώθηκε από τους δύο ενόπλους, ωστόσο το μωρό της δεν τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από έναν περαστικό.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μητέρα πήγε να κατέβει από τον συρμό όταν την πυροβόλησαν. Επιβάτες άκουσαν το μωρό να κλαίει και το απεγκλώβισαν από την αγκαλιά της μητέρας τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η 33χρονη ζούσε στο Τελ Αβίβ και είχε ένα γυμναστήριο και στούντιο Pilates στο κέντρο της πόλης. Ο σύζυγός της, είναι έφεδρος στρατιώτης, ο οποίος αυτή τη στιγμή πολεμά στη Γάζα. Αμέσως μετά την επίθεση προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, όπως ανέφερε σε ισραηλινά ΜΜΕ, όμως δεν τα κατάφερε.

Μετά από άκαρπες έρευνες, κατέληξε να την αναζητήσει στο νοσοκομείο, όπου βρήκε στα χέρια ενός γιατρού τον γιο του, σε μία προστατευόμενη περιοχή, λόγω της ιρανικής επίθεσης.

Ο μικρός δεν τραυματίστηκε καθώς ήταν σε μάρσιπο μεταφοράς και το σωμα της μητέρας του τον κράτησε ασφαλή.

Τα θύματα που έχουν κατονομαστεί μέχρι στιγμής είναι ο 42χρονος Ilya Nozadze, ο 24χρονος Revital Bronstein, η 40χρονη Nadia Sokolenko και ο 30χρονος Shahar Goldman.