Λίβανος: «Δεν φεύγουμε», λένε Έλληνες στο Newsbomb.gr από την εμπόλεμη ζώνη

Η Wijdan Baydoun, φαρμακοποιός ελληνικής καταγωγής που διαμένει στον Λίβανο, μοιράζεται με το Newsbomb.gr τις εμπειρίες της από την Μέση Ανατολή
Associated Press
1'

Σφοδρές μάχες διεξάγονται αυτή την ώρα μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και μαχητών της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο. Η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί το πρωί της Πέμπτης (3/10), προκαλώντας ανησυχία και φόβο στις τοπικές κοινότητες.

Η Wijdan Baydoun, φαρμακοποιός ελληνικής καταγωγής που διαμένει στον Λίβανο, μοιράζεται με το Newsbomb.gr τις εμπειρίες της από την περιοχή. Παρά την ένταση και τους κινδύνους, η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει: «Δεν σκέφτομαι με τίποτα να φύγω από το Λίβανο, παρά το γεγονός ότι έχω visa για πολλές χώρες της Ευρώπης. Έχουμε μετακινηθεί από νότιο Λίβανο στο βόρειο. Θα μείνω εδώ να βοηθήσω όσο κόσμο μπορώ».

Η Baydoun επισημαίνει ότι ο λαός του Λιβάνου υποστηρίζει τη Χεζμπολά και ότι η πλειοψηφία δεν αντιτίθεται στη δράση της: «Ο λαός μας θέλει τις χώρες μας ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, όχι μόνο το Λίβανο, είτε είναι Χεζμπολάχ είτε όχι. Το Ισραήλ θέλει να κάνει αυτόν τον πόλεμο για να μας πάρει τα χωράφια μας, τη γλώσσα μας και ό,τι έχουμε. Αυτό είναι το Ισραήλ που η Ελλάδα και η Δύση υποστηρίζουν».

Η Wijdan αναδεικνύει τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην διεθνή αντίδραση: «Κανένα από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είπε τίποτα όταν σκότωσαν τους Παλαιστίνιους. Όταν μία βόμβα έπεσε στο Ισραήλ, όλοι το έπαιξαν», προσθέτοντας ότι «η αδικία και η ανισότητα είναι εμφανείς στον τρόπο που οι ειδήσεις καλύπτουν τη σύγκρουση».

Σχετικές ειδήσεις