Ισραήλ: Επιζών από το φεστιβάλ Νόβα σκότωσε έναν από τους τρομοκράτες της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Ο Λεβ Κρέιτμαν βγήκε ζωνταντό από το μουσικό φεστιβάλ που αιματοκύλησε η Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο και χθες πυροβόλησε ένας από τους δράστες της τρομοκρατική επίθεσης στο Τελ Αβίβ.
2'

Ο Λεβ Κρέιτμαν, ο οποίος βοήθησε στη διάσωση πολλών τραυματιών κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Novaστις 7 Οκτωβρίου, πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους ένοπλους δράστες που έσπειραν τον θάνατο χθες, στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet, άκουσε τους πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν σε ένα κοντινό κατάστημα και έπειτα έσπευσε σπίτι του για να πάρει το όπλο του.

Έφτασε στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και άρχισε να αναζητά τον έναν εκ τους δύο δράστες που αφαίρεσαν τη ζωή από επτά άτομα, ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας, τραυματίζοντας επίσης άλλους δέκα.

Στη συνέχεια άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς κι εντόπισε τους δράστες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γιάφα, δίπλα στις σορούς των θυμάτων.

Οι τρομοκράτες χωρίστηκαν και ένας από αυτούς κατευθύνθηκε προς τον Κρέιτμαν. Ο Κρέιτμαν κατάφερε να αιφνιδιάσει τον τρομοκράτη από το πλάι πυροβολώντας τον. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή για λίγο πριν πέσει στο έδαφος.

Αφού αρχικά κρύφτηκε, μετά από αρκετή ώρα επέστρεψε στο σημείο της επίθεσης για να ελέγξει τους τραυματίες. Ένας από αυτούς είχε ακόμα σφυγμό και αργότερα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό. Ο δεύτερος τρομοκράτης κατέληξε να πυροβοληθεί και να τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικούς.

Ο Κρέιτμαν είναι ο επικεφαλής του Midburn, της ισραηλινής εκδοχής του φεστιβάλ Burning Man. Ήταν στο δάσος Re'im στις 7 Οκτωβρίου σε ένα πάρτι δίπλα από μουσικό φεστιβάλ Nova όπου τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν 364 ανθρώπους.

Ο ίδιος λέει ότι και τα 120 άτομα από το πάρτι του επέζησαν από την επίθεση, βοήθησαν στη διάσωση των βαριά τραυματισμένων ανθρώπων από το φεστιβάλ Nova.