Reuters: Ο Xαμενεΐ του Ιράν προειδοποίησε τον Νασράλα για τη δολοφονία του

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, να φύγει από τον Λίβανο 
AP
2'

Σύμφωνα με το Reuters -που επικαλείται ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο- ο Xαμενεΐ του Ιράν προειδοποίησε τον Νασράλα για σχέδιο του Ισραήλ να τον σκοτώσει.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, να φύγει από τον Λίβανο ημέρες πριν σκοτωθεί σε ισραηλινό χτύπημα και τώρα ανησυχεί βαθιά για την ισραηλινή διείσδυση σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια στην Τεχεράνη, σύμφωνα με ιρανικές πηγές.

Αμέσως μετά την επίθεση στους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Χαμενεΐ έστειλε ένα μήνυμα με έναν απεσταλμένο να παρακαλέσει τον Νασράλα να φύγει για το Ιράν, επικαλούμενος πληροφορίες του, που υποστήριζαν ότι το Ισραήλ είχε στελέχη στη Χεζμπολάχ και σχεδίαζε να τη δολοφονία του.

Ο αγγελιοφόρος, είπε ο αξιωματούχος, ήταν ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο ταξίαρχος Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος ήταν μαζί με τον Νασράλα στο καταφύγιό του όταν χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες και επίσης σκοτώθηκε.

Ο Χαμενεΐ, ο οποίος παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία εντός του Ιράν από το Σάββατο, διέταξε προσωπικά να εκτοξευθούν περίπου 200 πύραυλοι κατά του Ισραήλ την Τρίτη, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος. Η επίθεση ήταν αντίποινα για τους θανάτους των Νασράλα και Νιλφορουσάν, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

Η δήλωση ανέφερε επίσης τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, τον Ιούλιο στην Τεχεράνη, και τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τον θάνατο του Χανιγιέ.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την Τρίτη, όπως χαρακτήρισε «περιορισμένη» χερσαία εισβολή κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επιβλέπει την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της χώρας, τη Μοσάντ, δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Σχετικές ειδήσεις