Χεζμπολάχ: Καταστρέψαμε τρία ισραηλινά άρματα μάχης στον Νότιο Λίβανο

Σκληρές συγκρούσεις στο Νότιο Λίβανο μεταξύ Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και Χεζμπολάχ.

Χεζμπολάχ: Καταστρέψαμε τρία ισραηλινά άρματα μάχης στον Νότιο Λίβανο
Telegram
1'

Σκληρές μάχες μεταξύ ισραηλινού στρατού και δυνάμεων της Χεζμπολάχ αποκαλύπτουν οι κατάλογοι των απωλειών που οι αντίπαλοι δίνουν στην δημοσιότητα.

Η Χεζμπολάχ σε νεότερη ανακοινωσή της ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε τρία ισραηλινά άρματα μάχης νωρίτερα σήμερα. Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ τα ισραηλινά άρματα μάχης προωθούντο προς το λιβανέζικο χωριό Μαρούν Αλ - Ράς.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, ενώ δεν αναφέρθηκαν στις απώλειες των συγκεκριμένων αρμάτων, δήλωσαν ότι οι χερσαίες δυνάμεις τους, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές, σκότωσαν μαχητές της Χεζμπολάχ σε μάχες από κοντινή απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ισραηλινές πηγές αποκάλυψαν στο Sky News Arabia ότι 14 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη στο νότιο Λίβανο.

Παρόλο που αυτή η παραδοχή προέρχεται από ισραηλινές πηγές, ο στρατός επισήμως ανέφερε ότι ένας Ισραηλινός αξιωματικός σκοτώθηκε σε μάχες στον Λίβανο, μετά από διασυνοριακή εισβολή του ισραηλινού στρατού για να στοχεύσει θέσεις της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ότι «ο λοχαγός Eitan Yitzhak Oster, 22 ετών, έπεσε κατά τη διάρκεια των μαχών στον Λίβανο», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Χεζμπολάχ σε δήλωσή της νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι είχε εμπλακεί σε νέες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις που είχαν «διεισδύσει» σε μια πόλη στο νότιο Λίβανο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή