Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν

Δεν είναι η πρώτη σχετική προειδοποίηση της Γαλλίας προς τους πολίτες της που ζουν στο Ιράν
Associated Press
1'

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος και τις απειλές απάντησης από το Ισραήλ.

Η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ιράν συνέστησε νωρίτερα σήμερα στους Γάλλους υπηκόους που είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας να φύγουν προσωρινά μόλις επαναληφθεί η διεθνής αεροπορική κυκλοφορία, λόγω της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Παρόμοιες συστάσεις είχε απευθύνει στους πολιτες της η Γαλλία και νωρίτερα φέτος, όταν είχε ξεκινήσει η αύξηση της έντασης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

«Ζητείται από τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από το Ιράν» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σε μια αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία του. Το Βερολίνο ζήτησε επίσης από τους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα αυτή.

Το ίδιο μήνυμα απευθύνει και η Ελβετία στους πολίτες τους. «Συστήνουμε στους πολίτες με ελβετική υπηκοότητα να φύγουν από τη χώρα (σ.σ. το Ιράν) με τα δικά τους μέσα, εάν αυτό είναι εφικτό και ασφαλές» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις