Εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν: Αντιμέτωπος με κάθειρξη 15 ετών ο βασικός ύποπτος

Ο 47χρονος Γερμανός, Κρίστιαν Μπρούκνερ, δικάζεται για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017

Εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν: Αντιμέτωπος με κάθειρξη 15 ετών ο βασικός ύποπτος
1'

Σχεδόν μετά από 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, οι Γερμανοί εισαγγελείς ζήτησαν την καταδίκη για σεξουαλικά αδικήματα του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, από θέρετρο της Πορτογαλίας, όπου βρισκόταν διακοπές με τους γονείς της και τα αδέρφια της.

Ο 47χρονος Γερμανός, Κρίστιαν Μπρούκνερ, δικάζεται για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι θα πρέπει να καταδικαστεί για δύο κατηγορίες βιασμού και δύο για σεξουαλική κακοποίηση και θα πρέπει να παραμείνει σε προληπτική κράτηση αφού εκτίσει ποινή 15 ετών, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση για μία τρίτη κατηγορία βιασμού.

Η υπεράσπιση αναμένεται να υποστηρίξει την υπόθεσή της τη Δευτέρα και η ετυμηγορία θα μπορούσε να ακολουθήσει την Τρίτη.

Ο ύποπτος δεν έχει κατηγορηθεί επισήμως για την υπόθεση της Μαντλίν, για την οποία βρίσκεται υπό έρευνα ως ύποπτος για φόνο. Πέρασε πολλά χρόνια στην Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένου του θέρετρου Praia da Luz περίπου την εποχή της εξαφάνισης της μικρής το 2007. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών στη Γερμανία για βιασμό που διέπραξε στην Πορτογαλία το 2005.

Τον Ιούλιο, το δικαστήριο ήρε ένταλμα σύλληψης για τις υποθέσεις που διακυβεύονται στην τρέχουσα δίκη, επικαλούμενο έλλειψη «επείγουσας υποψίας» εναντίον του κατηγορούμενου. Αλλά παρέμεινε πίσω από τα κάγκελα λόγω της ποινής που εκτίει επί του παρόντος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή