Τα πέντε ψάρια που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε

Μπορεί τα ψάρια να έχουν μεγάλη διατροφική αξία, αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις 
1'

Διαρκής και επαναλαμβανόμενη είναι η σύσταση των ειδικών για περισσότερη κατανάλωση ψαριών στην καθημερινή διατροφή, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Οδηγίες σχετικά με την κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών εξέδωσαν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).

Οι οδηγίες μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο όσες μπορεί να μείνουν ή είναι έγκυες, όσες θηλάζουν, καθώς και τους γονείς των παιδιών, ώστε να κάνουν σωστές επιλογές όσον αφορά τα είδη ψαριών που είναι θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση.

Ο FDA χώρισε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε 3 κατηγορίες, ανάλογα με τα θρεπτικά ή τα επιβαρυντικά για την υγεία συστατικά τους, ώστε να διευκολύνει την επιλογή για τους καταναλωτές.

Αυτό που ξεχωρίσει είναι τα πέντε ψάρια τα οποία συστήνεται αυστηρά η αποφυγή τους.

Αυτά είναι:

  • Βασιλικό σκουμπρί
  • Ξιφίας Μάρλιν
  • Καρχαρίας
  • Ξιφίας
  • Μεγαλόφθαλμος τόνος